9 Mayıs 2024 Perşembe

JAS: 8 Mart'ta Efrîn'deyiz

Jinên Azad ên Sosyalist (JAS) olarak 5 Mart'ta diğer kantonlardan yola çıkacak olan kadınlarla, 8 Mart'ta Efrîn'de yapılacak olan büyük kadın yürüyüşüne katılmak için Efrîn'e gideceklerini açıkladı.
Jinen Azad ên Sosyalîst (JAS), 8 Mart'ta direnişin 48. gününde Efrîn'de olacaklarını açıkladı. Rojava devriminin 7. yılında, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan JAS, "Bu devrimi, bu topraklarda yaşayan farklı uluslardan Kürt, Arap, Süryani, Ezidî, Asuri, Ermeni, Türkmen, Çeçen kadınlar, Alevi, Hristiyan, Sünni ve diğer inançlardan kadınlar ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen enternasyonalist kadınlar olarak birlikte savunduk, birlikte yeniden inşa ettik" diye kaydetti.
 
JAS, "1857'de, 8 Mart'ta, New York'da direnen kadınları, bugün, Kuzey Suriye devriminin kadınları olarak, mücadelemizde yaşatıyoruz. Claralar, Rosalar, Kollontai'ler, Emma Goldmanlar, bugün Avaşinlerin, Arinlerin, Destanların, Raperinlerin, Saryaların ve Avestaların yükselttiği kadın özgürlük mücadelesinde temsil ediliyorlar. 2011 yılından bugüne, her 8 Mart, her kış mevsiminin ardından gelen baharı müjdeleyen umudun renginde ve de direniş güzelliğinde geçti. Kobanê, Cizire kantonlarında, Halep'te, Minbiç'te, gerici faşist kadın düşmanı El Nusra ve DAİŞ çetelerini yendik. 2018 yılı 8 Mart'ına, Rakka'nın ezilen kadınları, özgürlüğüne kavuşarak girdi. Ve şimdi de Deyr ez Zor'da kadınların, gerici faşist DAİŞ çetesinden kurtulacağı zafer günleri yakındır. Efrîn'de ise kadın devrimimizin kazanımlarına tahammülsüzce saldıran faşist Türk devleti ve DAİŞ, El Nusra, ÖSO çeteleri ne karşı muhteşem bir direniş yaşanıyor" diye belirtti.
 
8 MART'I ÖLÜMSÜZLEŞEN KADINLARIN RUHUYLA KARŞILAYACAĞIZ
 
2018 8 Mart'ını, Efrîn'de direnen kadınların ve kadın devrimini savunurken ölümsüzleşen Avestaların, Barînlerin ve diğer şehit düşen kadınların mücadele ruhuyla karşılayacaklarını vurgulayan JAS, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Sömürgeci faşist Türk devleti ve Erdoğan diktatörlüğü, Türkiye ve Bakur Kürdistan'da gerçekleştirdikleri kadın, çocuk katliamlarına, taciz, tecavüz saldırılarına, emek sömürüsüne doymadı, şimdi Efrîn Kantonumuzda toprağımızı, bedenimizi, emeğimizi işgal etmek için her türlü tekniki silahlarıyla halkımıza, kadınlara, çocuklara ve doğamıza saldırıyor. Şehit Barîn'in bedenine uyguladıkları zulüm, Türk devletinin DAİŞ benzeri kadın düşmanı, gerici faşist zihniyetini bir kez daha gösterdi. Fakat tarih gösteriyor ki, DAİŞ'i nasıl yendiysek, Türk devleti ordusu ve çetelerini, onunla ittifak içinde olan uluslararası ve gerici bölgesel güçleri de mutlaka yeneceğiz. Kuzey Suriye devrimimizi, ezilen halklar ve ezilen kadınlar için; emekten yana adil, eşit ve özgür bir çizgide geliştirerek, sosyalizmle buluşturacağız. Bu 8 Mart'a, kadınlar olarak, daha güçlü giriyoruz. Kapitalist emperyalist sistemde, erkeğin birinci cins, kadının ikinci cins görüldüğü erkek egemen zihniyetin, devrimimiz üzerindeki etkilerine karşı da büyük mücadeleler verdik. Gerek savunma, gerekse toplumsal inşa alanında, kadın haklarını yasalaştırdık. Erkek egemenliğini her dönem daha fazla geriletmeye devam ederek, inanıyoruz ki geleceğin özgür insan ve özgür kadın gerçeğini mümkün kılacağız."
 
8 MART'TA EFRÎN'DE BÜYÜK KADIN YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
 
Kuzey Suriye'deki kadın devriminin tüm Ortadoğu'ya ve dünyaya yol gösteren kızıl bir bayrak olarak, göğün engin maviliklerinde dalgalanmaya devam edeceği ifade eden JAS, "Bu, bizim, canını bu mücadeleye vermekten bir an bile tereddüt etmeyen şehit kadın yoldaşlarımıza ve bu topraklarda iradesi ve emeğiyle yaşamı üreten, tüm emekçi kadınlara sözümüzdür. 5 Mart'ta Jinên Azad ên Sosyalist (JAS) olarak, diğer kantonlardan yola çıkacak olan kadınlarla, 8 Mart'ta Efrîn'de yapılacak olan büyük kadın yürüyüşüne katılmak için Efrîn'e gidiyoruz. 8 Mart'ta, tüm kadınları, Efrîn'de direnen kadınlarla birlikte olmaya, kadın yoldaşlığını büyütmeye çağırıyoruz. 8 Mart'ta, Kuzey Suriye'nin her yerinde, alanlarda, Efrîn direnişimizi ve Rojava kadın devrimimizi sahiplenelim. Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu'ndan kadınlar olarak, tek yürek tüm dünyadaki emekçi kadınları selamlayalım" diye belirtti.