2 Mayıs 2024 Perşembe

JAS: 2019 yılı yeni ve daha büyük kadın direniş yılı olacak

Yeni yıla ilişkin açıklama yapan Özgür Sosyalist Kadınlar (JAS), "2019 yılı yeni ve daha büyük kadın direniş yılı olacak" dedi.
Jinên Azar ên Sosyalîst-Özgür Sosyalist Kadınlar (JAS) yeni yıla ilişkin açıklama yaptı, "2019 yılı yeni ve daha büyük kadın direniş yılı olacak" dedi.
 
JAS, "Efrin direnişi ile başlayan 2018 mücadele yılını, yeni ve daha büyük direniş hazırlıkları yaptığımız bir süreçte bitiriyoruz. 2018 yılı, Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'de kadın devrimimizin kazanımlarını ve toplumsal inşayı geliştirdiğimiz, özsavunma güçlerimizi büyüttüğümüz bir yıl oldu. Efrin direnişinin en önünde yürüyen kadınlar, yıl boyunca da kadın devrimimizi, sokaklardan mevzilere, savunmaya devam ettiler" diye kaydetti.
 
Dünya kadınlarına umut ve güç vermeye devam eden Rojava kadın devriminin, dünya kadınlarının, kadın grevlerinden, kürtaj hakkı için eylemlere, şiddete karşı özsavunma mücadelelerinden, 8 Mart'a, 25 Kasım'a büyüttükleri kadın hareketinden güç aldığını ifade edilen açıklamada, "21. yüzyıl kadın yüzyılı olacak tespitlerini doğrularcasına kadın devrimimiz tüm dünyada gelişmeye devam ediyor" denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Yine 2018 yılının sonlarında Leyla Güven'in yoldaşımızın Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin son bulması talebiyle sürdürdüğü açlık grevi eylemi, sömürgeci faşist Türk devletine karşı Kürdistan'ın her parçasında, zindanlarda, Avrupa'da yayılan bir direnişe dönüşmüştür. Öncü kadın iradesi ve de kararlılığı, yeni mücadele yılına önemli bir devrimci enerji katarak yeni serhıldanların önünü açacaktır.
 
"Başta Kürt halkımızın olmak üzere tüm ezilen halkların ve kadınların düşmanı faşist Erdoğan, kadın devrimimizi boğmak,  topraklarımızı işgal etmek için tehditlerini sürdürürken, saldırmak için fırsat kollamaktadır. Emperyalistlerin ve gerici bölge devletlerinin de kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini, Efrin sürecinde olduğu gibi şimdide görüyoruz. Biz kadınlar çok iyi biliyoruz ki, erkek egemen kapitalist bu devletlerin saldırılarının önemli nedenlerinden biri de devrimimizin kadın kazanımları ve Kürt, Arap, Süryani,  Türkmen, Ermeni kadınlarla oluşturduğumuz birliğimizdir.  Kadın özgürlüğünün toplumsallaşmaya başladığı, bütün kurumlarımızda eşbaşkanlık, eşit temsiliyetle yaşamın her alanında irademizle var olduğumuz kadın devrimimiz, onların korkulu rüyası olmaya devam edecek.
 
"JAS olarak özgürlüğümüzün yaşamımız kadar değerli olduğunun farkında ve bilincinde olarak kadın devrimimize dönük saldırılara geçit vermeyeceğiz. Özsavunma güçlerimizi örgütleyerek sokak sokak, mahalle mahalle direneceğiz. Direniş güzellerimiz, Arin, Sarya, Avaşin, Raperin, Eylem, Destan, Barin, Avesta ve daha  binlerce şehidimiz feda ruhu ile kadın devrmini savundular. Onlarla yoldaşlaşma sözünü vermiş sayısız sıra neferiyle, 2019 yılını kadınların direniş yılına çevireceğiz.
 
"Kürdistan'ın her parçasından, Kuzey ve Doğu Suriye'ye, Türkiye'ye ve dünyanın dört bir yanında direnen, mevzilerde savaşan, eylemleri ile mücadeleleri ile yeni bir yaşamın örgütleyicisi olan kadınları, halklarımızı, ezilenleri selamlıyoruz,  yeni yıllarını kutluyoruz. 2019 yılında kazanan biz olacağız. Son muhteşem olacak."