26 Nisan 2024 Cuma

'Jîna'nın saçları, Nagihan'ın kalemiyle buluştu'

Adana Kadın Platformu ve HDP Mersin Kadın Meclisi, 25 Kasım kapsamında yapacakları eylem ve etkinliklerini açıkladı. Adana'daki taçıklamada konuşan HDP'li Tülay Hatimoğulları, "Jîna'nın saçları, Nagihan'ın kalemiyle buluştu ve otoriter rejimlerin katliamlarına karşı mücadele ediyor" dedi.

Adana Kadın Platformu, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet PTT Şubesi önünde bir araya gelerek, tutsak kadınlara dayanışma kartı attı. PTT önünde açıklama yapan kadınlar, 25 Kasım günü saat 17.30'da Heykelli Parktan Atatürk Parkına yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da tek adam rejimine ve erkek devlet şiddetine karşı mücadelelerinin sürdüğünü ifade ederek, 25 Kasım'ı katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel ve İran'da katledilen Jîna Amini'ye atfettiklerini söyledi. Hatimoğulları, "'Jin, jiyan, azadî' sloganı dünyanın dört bir yanında yankılandı. Jîna Amini'nin saçları, Nagihan'ın kalemiyle buluştu ve kadına yönelik şiddete, bölgemizdeki otoriter rejimlerin kadınların katletmesine karşı mücadele ediyor. Tüm dünya 'Jin, jiyan, azadî' sloganını tanıdı. Kadınlar bu isyanla, özgürlük için bir aradalar ve isyanlarını yükseltiyorlar" dedi.

"Jin, jiyan, azadî" sloganının atıldığı eylemin ardından, kadın tutsaklara kart gönderildi.

MERSİN
HDP Mersin Kadın Meclisi de 25 Kasım'a ilişkin Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yaptı. Açıklamada konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Yorgun, erkek egemen iktidarlara karşı dünyanın dört bir yanında kadın isyanının "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla sürdüğünü söyledi.

Yorgun, yarın saat 14.00'da 68'liler Ormanı'nda fidan dikeceklerini, 22 Kasım günü saat 11.00'da İHD ile birlikte kadın tutsaklara kart göndereceklerini, 24 Kasım günü saat 14.00'da Akdeniz ilçesinde Barış Parkı'nda kadın buluşması gerçekleştireceklerini belirterek, 25 Kasım günü Mersin Kadın Platformu ile birlikte Kushimoto sokağından Özgecan Meydanı'na yürüyüş düzenleyecekleri bilgisini verdi.