20 Mayıs 2024 Pazartesi

İzmir'den seslendiler, Farplas işçilerinin yanındayız 

Farplas fabrikasında çalışan işçilerin sendikal faaliyetlerden dolayı işten atılmasını İzmir'de protesto eden emek örgütleri ve siyasi partiler, işçilere güçlerini birleştirip mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

ESP, Kaldıraç, Partizan, TÖP, BDSP, Birleşik İşçi Kurultayı, Dev Tekstil, Dostluk ve Kültür Derneği, Ekmek ve Onur ve Ege İşçi Birliği imzasıyla bir araya gelen emek örgütleri ve siyasi partiler, Farplas fabrikasında çalışan işçilerin sendikal faaliyetlerden dolayı işten atılmasını protesto etti.

“İnsanca bir yaşam için, hakları ve geleceği için direnen Farplas işçilerinin yanındayız” pankartının açıldığı açıklamada basın metnini Sonay Tezcan okudu. Son haftalarda işçi sınıfının yükselen mücadelesine tanıklık ettiklerini belirten Tezcan, ekonomik kriz, pandemi ve baskılara karşı işçi sınıfının ve emekçilerin "artık yeter" diyerek peş peşe eyleme geçtiğini kaydetti. Tezcan, "Çimsataş, Çiftay Maden, Tendyol, Hepsijet ve Farplas işçileri bu sömürü düzeninin reva gördüğü sefalete üretimden gelen güçleriyle cevap veriyor" dedi.

Yıllardır, ağır çalışma şartlarında ve sefalet koşullarında yaşamaya mahkum edilen, Farplas işçilerinin hakları için ayağa kalktığına işaret eden Tezcan, emekçilerin taleplerini belirleyip sermayenin karşısına dikildiğini vurguladı. Tezcan, "Birleşik Metal'e üye olarak emeklerine sahip çıktılar" diye konuştu.

Farplas işçilerinin eylemini selamladıklarını ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Tezcan, "Bulunduğumuz her alanda iş yerlerimizde, mahallelerimizde, okullarımızda bu sömürü düzenine karşı bir araya gelelim, örgütlenelim, gücümüzü birleştirip mücadeleyi yükseltelim" ifadeleri kullandı.

Açıklama "İşgal, grev direniş sloganıyla ve alkışlarla son buldu.