18 Mayıs 2024 Cumartesi

İzmir'den haykırdılar: Unutmayacağız, unutturmayacağız

Beyazıt, Halepçe ve Gazi katliamlarını Alsancak'ta protesto eden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, katledilenleri andı. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1978 Beyazıt, 1988 Halepçe, 1995 Gazi katliamını Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin de katıldığı eyleme çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. 

"Katliamların üzerinden yıllar geçmiş olsa da unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, basın metnini Necip Vardal okudu. Halkların birlikte yaşama umudunu yok etmeye çalışanlara karşı bundan sonra daha fazla kenetlenerek mücadele edeceklerini söyleyen Vardal, "Yaşadığımız katliamların hesabını bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek, barış ve kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız. Bunun için her zaman savaşa karşı barıştan şovenizme, ırkçılığa karşı halkların kardeşliğinden, emperyalizme karşı tam bağımsızlıktan yana saf tuttuk, saf tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Beyazıt, Halepçe, Gazi Katliamlarında hayatını kaybedenler şahsında bugüne kadar yaşanan tüm katliamlarda hayatını kaybedenleri anan ve mücadeleyi sürdüreceklerinin sözünü veren Vardal, "Her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapan, sürekli ölümü ve öldürmeyi kutsayanlara karşı yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam etmek zorundayız. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak sadece Mart ayında yaşananları değil, bugüne kadar gerçekleşen bütün katliamları lanetliyor, kaybettiklerimizi saygıyla ve özlemle anıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.