3 Mayıs 2024 Cuma

İzmir'deki hukuk örgütleri: Kürt halkının yanındayız

Konya'daki ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yapan İzmir'deki hukuk örgütleri, ırkçı ve faşist saldırılara karşısında Kürt halkının yanında olduklarını ve katliamın failleri, azmettiricileri en ağır cezayı alana kadar sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG) İzmir şubeleri, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Konya'daki ırkçı saldırıya ilişkin Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önünde açıklama yaptı. Eylemde, "Susma katliamlara ortak olma" yazılı pankart açıldı. 

'NEFRETİ KÖRÜKLEYENLER DE ELLERİNE MASUM KANI BULAŞTIRDI'
Hukuk örgütlerinin ortak açıklamasını okuyan avukat Erdoğan Akdoğdu, Konya'daki ırkçı katliamdan halklar arası ayrımcılığı körükleyenlerin birinci derece sorumlu olduğunu söyledi. Akdoğdu, "Göz göre göre gelen bu vahşet için önlem almayan devlet görevlileri kadar, nefreti ve düşmanlığı körükleyenlerin ellerine de masumların kanı bulaşmıştır. Bugün bu vahşeti gerçekleştirenler ile onlara arka çıkıp sırtlarını sıvazlayanların, tıpkı Cizre bodrumlarında insanları diri diri yakanlar, Roboski'de çocukları bombalayanlar, Hrant Dink'i katledenler, Alevileri katledenlerin, mirasçıları ve takipçileri olduğu şüphesizdir" dedi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Ülkede her dönem siyasi iktidarların düşmanlaştırıcı dil kullandıklarını söyleyen Akdoğdu, "Her gün Kürtlere; Kürtlerin siyasi temsilcilerine ve diğer muhaliflere dönük tehditler ana akım medya organlarında dolaşmaktadır. Yaşanan her türlü faşist saldırı karşısında Kürt halkının yanında yer aldığımızı; failler ile onların azmettiricileri en ağır şekilde cezalandırılıncaya dek takipçisi olacağımızı duyuruyoruz" diye konuştu.