İzmir'de yürüyüş: Tüm arkadaşlarımızı alacağız

İzmir'de tutsak öğrenciler için yürüyen gençler, tüm tutsaklar serbest bırakılana kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. Eylemde, tüm öğrencilere 1 Mayıs'ta alanlarda olma çağrısı da yapıldı.
Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Demokrasi Üniversitesi öğrencileri Kıbrıs Şehitleri caddesinde tutsak öğrenciler için eylemdeydi. ÖSYM önünde toplanan öğrenciler "Gençlik biat etmez" pankartı ve sloganlarla Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüdü.
Öğrenciler adına basın metnini okuyan Ekin Kabasarı, 19 Mart'ta başlayan eylemlerle gençliğin iktidara karşı bir kez daha ayağa kalktığını, İzmir'de üniversitelerden yükselen direnişin tüm baskılara rağmen büyüdüğünü söyledi.
'TÜM ARKADAŞLARIMIZI ALACAĞIZ'
Bu süreçte çok sayıda gencin gözaltına alındığına ve tutuklandığına işaret eden Kabasarı, "Arkadaşlarımız gözaltında tacize uğramış, teşhir edici uygulamalara maruz kalmış, çıplak arama adı altında insanlık dışı yöntemlerle sindirilmeye çalışılmıştır. Tutuklanan arkadaşlarımız da hala cezaevlerinde en kötü koşullarda hukuksuzca tutsak edilmektedir. Buradan sesleniyoruz. Tüm arkadaşlarımızı alacağız" dedi.
'GÖZALTINDA ŞİDDETİN HESABINI BİRLİKTE SORACAĞIZ'
Gözaltında taciz ve çıplak aramanın işkence olduğunu vurgulayan Kabasarı, "Bu uygulamalar; öğrencilerin, kadınların, LGBTI+'ların, muhaliflerin sesini kısmaya yönelik sistematik bir devlet şiddetidir. Bu şiddete boyun eğmiyoruz, teşhir ediyoruz ve arkadaşlarımızın yaşadıklarının hesabını birlikte soracağımızı ilan ediyoruz" dedi.
'1 MAYIS'TA ALANLARDA BULUŞALIM'
Kabasarı, şöyle devam etti: "Üniversitelerimizi karakola çevirenlere, özgür düşünceyi polis barikatıyla bastırmaya çalışanlara, bizlere gelecek yerine baskı dayatanlara karşı birliğimizi ve mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Sadece özgür üniversiteler için değil, insanca bir yaşam için, kendi geleceğimiz için, eşit ve özgür bir ülke için ayağa kalkıyoruz. Bu mücadeleyi sadece kampüslerle sınırlı görmüyoruz. Biliyoruz ki bizi geleceksizliğe mahkum eden iktidar, kampüslerin dışında da hükmünü sürüyor. O yüzden buradan üniversitelerdeki tüm arkadaşlarımıza çağrımızdır: 1 Mayıs'ta alanlarda buluşalım!"
Öğrencileri okurken çalışmak zorunda bırakan bu düzeni yakından tanıdıklarını söyleyen Kabasarı, "Bu düzen ne öğrencinin ne de işçinin-emekçinin hakkını ve hukukunu gözetmek istemiyor. Adil, özgür ve eşit bir gelecek için hep birlikte kampüslerden alanlara yürüyelim. 1 Mayıs'ta yalnızca emeğin değil, dayanışmanın, özgürlüğün sesini hep birlikte yükseltelim" dedi.
Eylem boyunca, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "İşçi gençlik kol kola, 1 Mayıs'ta meydana" sloganları atıldı.