17 Mayıs 2024 Cuma

İzmir'de üniversite öğrencileri: KYK borcumuzu ödemiyoruz

Sedat Peker'in, Demirören Holding'in 750 milyon dolara borcunun silindiğine dair açıklamalarından sonra sokaklara çıkan üniversite öğrencileri, "750 milyon doları nasıl hiç ediyorsanız, öğrencilerin kredi borçlarını da silebilirsiniz" dedi.

Çete lideri Sedat Peker'in sosyal medyada paylaştığı videosunda, Doğan Yayın Holding'i Ziraat Bankası kredisiyle satın alan Yıldırım Demirören'in, borcunu ödemediğini ifşa etmesi üzerine, "Ben de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcumu ödemiyorum" diyen üniversite öğrencileri, Konak'ta eylem yaptı.

Konak'taki  YKM önünden Ziraat Bankası önüne "Sermayenin değil öğrencinin borcu silinsin" pankartıyla yürüyen öğrenciler, "Müşteri değil öğrenciyiz", "KYK borcumu Demirören ödesin" ve "Mafya düzeni yıkılacak" sloganları attı.

Banka önünde öğrenciler adına açıklama yapan Zehra Akbıyık, üniversite öğrencileri olarak okuyabilmek için 650 TL KYK kredisi aldıklarını anımsatarak, "Geleceksiz ve işsizlikle boğuşurken borçlandırılıyoruz. Borç sermayeye değil, Türkiye halklarına ve öğrencilere verilmelidir. Devletin kokuşmuş siyasetini sosyal medyadan izleyip oturanlar değiliz. Bizler burada sokaklardayız ve bu memleketi sermayeye, çetelere teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Akbıyık, "Başkalarının milyonluk kredilerini nasıl siliyorsanız ve 750 milyon doları nasıl hiç ediyorsanız, öğrencilere verdiğiniz kredi borçlarını da silebilirsiniz" diye belirtti.