19 Mart 2024 Salı

İzmir'de tutuklama, Manisa'da gözaltı

İzmir'de Meral Şen'i katleden Erkan Şenol; Manisa'da ise Semiha Peker'i katlettikten sonra kaçan Yalçın Kocataş yakalandı. 

Kadına yönelik şiddet ve kadın katliamları sürüyor. İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Meral Şen'i katleden Erkan Şenol tutuklanırken, Manisa'da Semiha Peker'i katlettikten sonra kaçan Yalçın Kocataş yakalandı. 

MERAL ŞEN KESİCİ ALETLE KATLEDİLDİ
İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 18 Şubat tarihinde Erkan Şenol, Meral Şen'i kesici aletle katletmişti. Meral Şen'in cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş, yapılan otopsinin ardından teslim alınan cenaze defnedilmişti.

Olaya dair başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde failin kaçarken kullandığı otomobil Nazarköy Mahallesi yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu. Polis, Erkan Şenol'u ise Salı günü saklandığı evde gözaltına aldı.

Emniyet işlemlerini tamamlanan Erkan Şenol, adliyeye sevk edildi. Buradan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KATİLE KARŞI KORUMA KARARI ALDIRMIŞTI
Manisa'nın Salihli ilçesinde, 23 Şubat günü eski arkadaşı Semiha Peker'i ateşli silahla katleden Yalçın Kocataş, olaydan iki gün sonra yakalandı. Olaydan sonra Kula'ya gittiği tespit edilen fail, Kula'daki işlemlerinin ardından Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Semiha'nın, Yalçın Kocataş'tan bir süre önce şikayetçi olarak Önleyici Koruma Kararı aldırdığı belirtilmişti.