19 Nisan 2024 Cuma

İzmir'de sürgünlere tepki sürüyor

BTS İzmir Şubesi, mücadelelerinin sürgünler ve siyasi kadrolaşma bitene kadar süreceğini belirtti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, "rotasyon" uygulaması adı altında hiçbir gerekçe gösterilmeden TCDD'nin demiryollarında çalışan 84 çalışanı sürgün etmesine yönelik eylemlerini sürdürüyor.

Alsancak Garı önünde fiziki mesafeye dikkat edilen açıklamada, "Evde hayat TCDD sürgün var" pankartı açıldı. Açıklamayı, BTS Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. Akyol, sürgün çıkartılan 13 sendika üyelerinden 8'inin İzmir bölgesinden olduğunu ifade etti.

KADROLAŞMA HAYATA GEÇİRİLDİ
TCDD Genel Müdürü imzası ile yayınlanan 83 kişilik nakil/atama listesinin yarıdan fazlası siyasi kadrolaşma ve liyakatsiz atama olduğunu belirten Akyol, "TCDD Yönetimi, siyasi kadrolaşmanın ve liyakatsiz atamaların her zaman karşısında duran sendikamıza ve üyelerimize saldırırken, 'bir taşla iki kuş' mantığıyla arada siyasi kadrolaşmayı hayata geçirmiştir.  Yapılan sürgün saldırısının bir diğer hedefi de Haydarpaşa Garı'nın 'gar olarak kalması' için 434 haftadır direnen Haydarpaşa Dayanışması ve Haydarpaşa Tren Garı'na el koyma planlarıdır" dedi.

Yaşanan sürgünleri bağlı bulundukları uluslararası sendika ve oluşumlarla Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdiklerini belirten Akyol, "Bu saldırı karşısında ulusal ve uluslararası alanda mücadelemiz, sürgünler ve siyasi kadrolaşma iptal edilene kadar sürecektir" dedi.