19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de sağlık ve sosyal hizmet emekçileri anıldı

14 Mart Tıp Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda anma yapan İzmir sağlık meslek örgütleri, yaşatmak için yaşamlarından vazgeçen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için 23. kez denize karanfil bıraktı. İzmir Tabip Odası Sektereti Yüksel, sağlıkta dönüşüm projesinin derhal sonlanmasını ve sğlıkta şiddeti engelleyecek politikaların hızla hayata geçirilmesini istedi. 

İzmir'de sağlık meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında yaşamını yitiren sağlık emekçilerini Cumhuriyet Meydanı'nda andı. 

"Sağlık alanında mücadele tarihimizde katledilen ve kaybettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin de fotoğrafları taşındı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin de katıldığı eylem, yaşatmak için yaşamlarından vazgeçen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri anısına saygı duruşu ile başladı. 

ANILARINA, 23. KEZ DENİZE KARANFİL BIRAKILDI
14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Dr. Mehmet Emin Ayhan nezdinde sendikal mücadele tarihinde görevi sırasında katledilen ve kaybedilen sağlık ve sosyal hizmet emekçisi için her yıl olduğu gibi bu yıl da 23. kez denize karanfiller bırakıldı. 

Basın metnini okuyan İzmir Tabip Odası Sekreteri Nuri Seha Yüksel, yaşamını yitiren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin isimlerini saydı. Yüksel, neoliberal sağlık politikalarının ürünü olan sağlıkta dönüşüm projesinin, çalışanların iş yükünü arttırdığı, esnek güvencesiz çalışma ve tükenmişlik getirdiği gibi şiddeti de körüklediğini vurguladı. 

‘SAĞLIKTA ŞİDDETİ ENGELLEYECEK POLİTİKALAR HAYATA GEÇİRİLMELİ'
Covid-19 salgınında iktidarın "tükeniyoruz, ölüyoruz, yönetemiyorsunuz" uyarılarını dikkate almadığının altını çizen Yüksel, "Daha fazla kayıp yaşamamamız için ertelenen iş sağlığı güvenliği yasası uygulanmalı, çalışan sağlığı güvenliği işyerlerinde öncelenmelidir. Sağlıkta şiddeti engelleyecek politikalar hızla hayata geçirilmelidir" dedi. 

Eylem, "İnsanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz", "Covid-19 meslek hastalığıdır", "Güvenceli iş güvenceli gelecek" sloganlarıyla sona erdi.