19 Nisan 2024 Cuma

İzmir'de PTT emekçileri sürgünleri protesto etti

Haber-Sen İzmir 6 No'lu Şubesi, Posta İşleme Merkezi Bahçesinde PTT'de çalışan emekçilerin hem pandemi süreciyle mücadele ederken hem de kurum tarafından baskı ve sürgünlere maruz kalmasını protesto etti.

İzmir'de Haber-Sen 6 No'lu Şubesi İzmir Posta İşleme Merkezi Bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Haber-Sen 6 No'lu Şube Başkanı Ayhan Zengin, PTT emekçilerinin pandemi döneminde gece gündüz çalışarak halka hizmet verdiğini hatırlatarak, "Anayasal koruma altında olan sendikal mücadele hakkımız çerçevesinde yaptığımız basın açıklamaları ve PTT emekçilerinin düzeltilmeyen olumsuz çalışma koşullarına ilişkin gerçekleştirdiğimiz sosyal medya etkinliği sonrasında üyelerimiz sürgün edilmişlerdir. Bir soruşturma ihtimali bile gündeme getirilmemiş, böylece savunma haklarını kullanmalarının önüne geçilen üyelerimiz iki kere mağdur edilmişlerdir" diye konuştu.

PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğunun tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde hizmet üreten PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılamak olduğunu dile getiren Zengin, "Tam tersine; sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde dile getirilen nitelikli kamusal hizmet talebini ve sendikal faaliyetleri kriminalize etmek değildir. Şube yöneticilerimizin ve üyelerimizin sürgünlerinin durdurulmasını ve yeniden eski görev yerlerine dönmelerini talep ediyoruz" dedi.

Sürgünlerin PTT çalışanlarına gözdağı niteliğinde olduğunu ifade eden Zengin, "Buradan PTT Genel Müdürlüğünü uyarıyoruz; Türkiye'nin dört bir tarafından başlatacağımız yürüyüşle Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz.

PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tüm emekçileri ve Türkiye kamuoyunu bu demokratik ve meşru taleplere destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.