20 Nisan 2024 Cumartesi

İzmir'de Nagihan Akarsel'in mücadelesini sürdürme sözü

Katledilen Akarsel'in ardından mücadele edeceklerinin sözünü veren İzmirli kadınlar, "Bizler Nagihan'ın bıraktığın yerden kalemini aldık, sesini sözünü bulunduğumuz her yerden en güçlü şekilde duyuracağımızın sözünü veriyoruz. Jin Jiyan Azadî sloganımızı en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz!"

Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi ve editörü, Akademisyen, Gazeteci Nagihan Akarsel'in Süleymaniye'de uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesini İzmir'de protesto eden kadınlar, "Mücadele arkadaşımız Nagihan Akarsel'in katillerinden hesap soracağız" dedi. 

TJA-İzmir ve HDP İzmir Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, "Kadın özgürlük mücadelemizi yükselterek katillerden hesap soracağız. Jin jiyan azadi!" yazılı pankart açtı. 

Basın metnini okuyan HDP Kadın Meclisi Meltem Işık, Akarsel'in ömrünü özgür basında gazeteciliğe ve kadın haberciliğine adadığını her türlü zulüm ve baskıya rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmediğini; duruşu herkese ilham olan bir kadın olduğunu kaydetti. 

Akarsel'e sıkılan kurşunların kadın özgürlük mücadelesine sıkıldığının altını çizen Işık, "Nagihan'ın Kürt kimliği, kadın kimliği, gazeteci kimliği şahsında bizleri susturmaya ve sindirmeye çalışanlara cevabımızı, kadın özgürlük mücadelemizden bir adım dahi geri atmayarak vereceğiz! İran'da olduğu gibi dünyanın dört bir yanında tekçi, cinsiyetçi erkek egemen rejimlere karşı kadın isyanımızla 21. Yüzyılı kadın yüzyılı yapacağız" dedi. 

Kadın özgürlüğünün hakim olduğu demokratik sistemin kadınların öncülüğünde muhakkak inşa edileceğini belirten Işık, şöyle devam etti: "Nagihan'a sözümüz mücadelemizi yükseltmek olacaktır. Kalemini de, sesini de, hayallerini de asla yarım bırakmayacağız. Bizler Nagihan'ın bıraktığın yerden kalemini aldık, sesini sözünü bulunduğumuz her yerden en güçlü şekilde duyuracağımızın sözünü veriyoruz. Jin Jiyan Azadî sloganımızı en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz!"

Eylem, "Jin jiyan azadi", "Kadın yaşam özgürlük", "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadın cinayetleri politiktir", "Bijî tekoşîna jinan", "Katillerden hesabı kadınlar soracak" sloganlarıyla sona erdi.