18 Nisan 2024 Perşembe

İzmir'de katledilen Hülya Şellavcı'nın defalarca koruma başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı

İzmir'de Kaffar Yeğin tarafından katledilen Hülya Şellavcı'nın katledilmeden önce defalarca polis ve mahkemeye başvuruda bulunduğu ve Yeğin hakkında koruma tedbir kararı aldırdığı ortaya çıktı. Fail bu tedbir kararını tanımayarak tehdit ve şiddetine devam etti, yetkililer ise hiçbir adım atmadı.

İzmir'de 22 Ekim'de Hülya Şellavcı, Kaffar Yeğin isimli erkek tarafından katledildi. Gazeteci Alican Uludağ, Şellavcı'nın katledilmeden önce boşanma aşamasında olduğu Yeğin'e ilişkin çok sayıda şikayette bulunduğunu ortaya çıkardı ve detayları sosyal medyada paylaştı.

Boşanma sürecinde Şellavcı'nın Yeğin tarafından sürekli tehdit edildiğini ifade eden Uludağ, 1 Ekim'de failin Şellavcı'nın işyerini bastığını ve Şellavcı'yı darp ettiğini kaydetti. Şellavcı'nın Bornova Emniyet Müdürlüğü'ne şikayetçi olduğunu ifade eden Uludağ, İzmir 16. Aile Mahkemesi'nin 3 Ekim'de Şellavcı için failin işyeri ve evine yaklaşamamasını kapsayan bir koruma tedbir kararı verdiğini belirtti.

Bu kararın fail Yeğin'i durdurmadığını dile getiren Uludağ, failin telefonla tehditlerine ve Şellavcı'nın işyerine gitmeye devam ettiğini aktardı. Bu koruma kararı ihlallerinin sürekli emniyet ve savcılığa bildirildiğini ifade eden Uludağ, şöyle devam etti: "Hülya Şellavcı, tehdit ve ihlallerin sürmesi üzerine avukatı aracılığıyla 11 Ekim'de İzmir 16. Aile Mahkemesi'ne başvurarak sanık hakkında tazyik hapsi uygulanması konusunda talepte bulundu. Dosyaya delil olarak tehdit mesajları da konuldu. AYM'nin emsal ihlal kararı sunuldu. Ancak İzmir 16. Aile Mahkemesi; ‘K.Y'nin savunmasını almadan hürriyeti bağlayıcı ceza veremeyiz' gerekçesiyle tazyik hapsi talebini reddetti. Yetmedi; mahkeme, iki buçuk ay sonraya, yani olan 15 Aralık'a duruşma günü verdi."

Failin bundan cesaret alarak 15 Ekim'de tedbir kararını tekrar ihlal ettiğini aktaran Uludağ, Şellavcı'nın yine şikayetçi olduğunu ancak polislerin olayı savcılığa ve Aile Mahkemesi'ne iletmediğini kaydetti. Hülya Şellavcı, bütün yaşananlardan sonra 22 Ekim akşamı işyerinde Kaffar Yeğin tarafından katledildi. Katil Yeğin hala yakalanmadı.