19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de ihmal sonucu ölen Alper'in davası görüldü

İzmir'de unutulduğu servis aracında ihmal sonucu yaşamını yitiren Alperen Sakin davasına, bölge idare mahkemesinde devam edildi. Mahkeme tutuklu sanık İşgören'i tahliye etti, duruşma ertelendi.
İzmir Çiğli'de 15 Ağustos 2017'de okul servis minibüsünde unutulmasının ardından hayatını kaybeden üç yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin davanın, kararına yapılan itirazların ardından temyiz davası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesinde görüldü.
 
Kararda, anaokulu sahibi Yurdagül İşgören 5, servis şoförü Taner İşgören ile servis görevlisi Dilara Kamberler'e 9'ar yıl hapis cezası verilmişti. 
 
Temyiz davasının ilk duruşmasına Alperen'in annesi Buket Sakin ve babası Serkan Sakin ile sanıklardan tutuklu Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanıklar Arzu Gülmez ile Ahmet Somun ve taraf avukatları katıldı.
 
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi tarafından oluşturulan 3 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda Alperen'in hayatını kaybettiği olayda, okul sahibi Yurdagül İşgören, servis şoförü Taner İşgören, servis rehberi Dilara Kamberler ve okul müdürü Bekir Gül'ün asli kusurlu olduğu, öğretmenler Arzu Gülmez ve Nurcan A.'nın ise tali kusurlu oldukları ifade edildi. 
 
Duruşmaya katılan sanıklardan Yurdagül İşgören ve Arzu Gülmez, bilirkişi raporundaki kusurları kabul etmediklerini söyledi.
 
Tutuklu sanık Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanık Arzu Gülmez ise önceki ifadelerinde bir değişiklik olmadığını belirtirken, tutuksuz sanıklardan Ahmet Somun ise olay günü öğretmen Nurcan A.'nın kendisini arayıp "Çocuğu serviste unuttuk. Mahvolduk biz. Ailem dağılacak" dediğini kaydetti.
 
Olay günü sanıkların, hastane polisi tarafından ifadelerinin alınıp alınmadığının araştırılmasını talep eden duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.
 
Duruşma savcısının mütalaasının ardından söz verilen tutuklu sanık Yurdagül İşgören, 17 yaşındaki oğlunun üniversite sınavlarına hazırlandığını ifade ederek, "Hem annesi hem babası tutuklu. Oğlumun psikolojisi bozuldu. En azından birimizin tahliyesini talep ediyorum" dedi.
 
Karar için ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yurdagül İşgören'in tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Taraftarın, bilirkişi raporunu incelemesi için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.