26 Nisan 2024 Cuma

İzmir'de HDP'ye dayanışma ziyareti

İzmir'de insan hakları savunucuları ve hukukçular, gözaltı saldırısı sonrası HDP İl Örgütüne dayanışma ziyaretinde bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilcliği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, Halkların Köprüsü Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD), HDP İzmir İl Örgütüne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Evrensel'in haberine göre; ziyarette ilk sözü alan TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Üsterci, gözaltıların hem demokrasi hakkını hem de diğer bütün hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini belirterek, saldırıların üstesinden ortak mücadele ile gelineceğini söyledi.

İHD İzmir Şube Yöneticisi Ahmet Çiçek de yaşam hakkı ihlallerinin yaşandığını ifade ederek, HDP'yi demokrasinin olmazsa olmazı olarak gördüklerini, bu süreci yakından takip edeceklerini ve HDP'nin yanında olacaklarını dile getirdi.

ÖHD İzmir Şubesi adına konuşan Şükran Öztürk ise "Hukuksuzluk üzerine bir hukukçu olarak nasıl konuşabilirim bilmiyorum" diyerek HDP'ye demokrasi mücadelesi yürüttüğü için operasyon yapıldığını söyledi.

İHGD adına konuşan Ruken Aslan da "Biz dernek olarak tüm hak ihlallerinin karşısında olduğumuz için HDP'nin de yanındayız. Bu saldırının sadece HDP'ye yapılmadığını Türkiye'de iktidarın dışında konuşmak isteyen tüm muhalefetin, bütün seslerin susturulmasına dönük bir korkutma operasyonu olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ÇHD adına söz alan Dilancan Ateş de "ÇHD olarak tarihimiz boyunca ezilen ve baskı gören kesimlerin yanında olduk. HDP üzerinde yapılan bu operasyonların hukuki bir soruşturmadan ziyade baskı ve sindirme politikası olduğunun farkındayız. Her zaman olduğu gibi bugün de HDP'nin yanındayız" diye konuştu.

Hakların Köprüsü Derneğinden Can Tülük de hukuksuzluğa ve hak gasplarına uğrayan insanların yanında olduklarını söyleyerek HDP'yi bu süreçte yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Son olarak söz alan HDP İzmir İl Eşbaşkanları da ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.