19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de gözaltına alınan sosyalist kadınlar işkence, hakaret ve tehdide maruz kaldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bürosu önünde yapılan eylem sonrası işkenceyle gözaltına alınan SKM ve ÖGK'lılar gözaltında işkenceye, hakarete ve tehdide maruz kaldı. Boğaziçi direnişinde alınan kadınlara çıplak arama işkencesi yapan polis kadınları tehdit ederken, sosyalist kadınlar yere yatırıldı ve üzerine oturan 3 polis şiddet uyguladı. Ancak sosyalist kadınlar tüm saldırılara rağmen İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda olmaya devam edeceklerini kaydetti. 

İzmir'de "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla Konak'taki Cumhurbaşkanlığı İletişim Bürosu önünde yapılan eylem sonrası işkenceyle gözaltına alınan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri, gözaltında işkenceye, cinsiyetçi, küfürlere ve hakaretlere maruz kaldı, tehdit edildi. 

Sosyalist kadınlar bir gece gözaltında tutulduktan sonra bugün İzmir Adliyesi'nde ki ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Gözaltına alınan SKM üyesi Didar Gül, ETHA'ya yaşananları şöyle aktardı:

"Gözaltına alınırken hem şiddet, hem cinsiyetçi küfürlere hem de kadın bedenini aşağılayan hakaretlere maruz kaldık. Tehdit edildik. Daha önce Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan arkadaşlarımıza çıplak işkence uygulanmıştı. Bunu yapan polis yine bizleri tehdit etti. 

Bunu teşhir ederken, gözaltına alındığımız andan itibaren bir arkadaşımız yere yatırıldı, üzerine üç polis oturarak ve darp edildi. Buna tepki gösterdiğimiz için bizler de darp edildik; kollarımızda, bacaklarımızda ve kafamızda darp izleri var. 

Ancak buradan şunu bir kez daha vurguluyoruz; İstanbul Sözleşmesi'ni savunmak için Cumhurbaşkanlığı Büroları'nda, AKP bürolarında, sokaklarda, meydanlarda olacağız. Mutlaka kadınlar kazanacak. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz."