19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de ekonomik krize karşı kampanyanın startı verildi

Ekonomik krize karşı başlatacakları kampanyanın startını veren ESP İzmir İl Örgütü, herkesin iş ve güvenli bir gelecek sahibi olduğu bir düzen istediklerini söyledi. Sosyalistler, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, "Yoksulluk kader değil, kriz kapitalizmde çözüm sosyalizmde" kampanyasının startını yaptığı açıklama ile verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yöneticilerinin de katılımıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ESP PM ve SKM Genel Meclis Üyesi Gülcan Taşkıran, ekonomik krizin derinleştikçe derinleştiğini ve krizin faturasının emekçilere çıkarıldığını söyledi. Taşkıran, "Siyasi iktidar krize karşı zengin sınıfın yanında olduğunu hergün yeni bir kararlar gösteriyor. Patronlar sınıfına milyon dolarlık krediler açıyor, iflas edenleri kurtarıyor. İşçinin, emekçinin alınteriyle, yoksulun sırtından elde ettikleri vergilerle bankalarda, fonlarda biriken paraları halkın değil, zenginlerin yararına kullanıyor. Bunun son örneği Simit Sarayı patronunu kurtarma girişimi oldu. Bizim payımıza ise içtiğimiz sigaradan, yediğimiz ekmekten, kısacası kullanılan herşeyden alınan dolaylı ve dolaysız vergilerle krizin yükünü taşımak oluyor. Vergi adaletsizliği halkın canını yakıyor. Zenginden az yoksuldan çok vergi alınıyor" dedi.

Krizin en ağır faturasının ise kadınlara çıkarıldığının altını çizen Taşkıran, ekonomik krizin kadına yalnızca yoksulluk değil aynı zamanda şiddet olarak döndüğünü de vurguladı. "Alternatifsiz değiliz, çünkü bu düzene mahkum değiliz. Kapitalizm bu krizi çözemez" diyen Taşkıran, herkesin iş ve güvenli bir gelecek sahibi olduğu bir düzen istediklerini söyledi. Taşkıran, şöyle devam etti: "Yoksulluk kaderimiz değil. Bırakalım da krizin faturasını patronlar ve siyasi iktidar ödesin. Gelin hep birlikte kapitalizme ve onun krizine karşı mücadele edelim. Birleşelim, bu düzeni değiştirelim."