25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir'de devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı

İzmir'de devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı. Yapılan konuşmalarda, "Şehit yoldaşların sözlerini pratiğe dönüştürmek görevimizdir" denildi.

İzmir'de devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı. 

Devrim ve sosyalizm şehitlerinin anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı.

'ŞEHİTLERİMİZE BAKTIĞIMIZDA BİR TARİH VE MİRAS GÖRECEĞİZ'
ESP adına yapılan -onuşmada şunlar ifade edildi: "Yapı'nın her bir harcını, her bir tuğlasını tek tek yoldaşlar oluşturuyor. Şehitlerimize baktığımızda bir tarih ve miras göreceğiz. Bugün Işık yoldaşı düşündüğümüzde onun yapının ideolojik gıdası olduğunu söyleyebiliriz. Çok şey kattı, hala onun üretimlerinden besleniriz. O yüzden anlamı büyüktür.

Bir diğer prototip Baran Serhad yoldaştır. Zafere kilitlenmiş ve koşan bir yoldaş olarak kolektifin aklı olarak var olur. Rojava devrimini savunmasında önemli görevde olan ve faşizmin hedeflediği yoldaşlardandır.

Berçem yoldaş, değişimin ifadesidir, kadınlar için özel bir yerde durur. Bizim için tarihi anlar vardır, dönemeçler vardır. Süleyman Yeter yoldaşın pratiği bunun örneğidir. Tuncay Yıldırım yoldaşın netliğinde konulan iradedir. Ya da Hüseyin Demircioğlu yoldaşın 'ilk ben olmalıyım' diyecek açıklığıdır. Her bir yoldaşın yaşamı bize çok ciddi deneyimler bırakır. Şimdi artık gencecik yoldaşların şehit olduğunu zamanlardayız. Her bir yoldaş bu yapının yapıcıları olmuştur. Bu yapı sınırsız sınıfsız bir dünya kuruluncaya dek devam edecek. Bizden bir adım önde olmamız bekleniyor."

'ŞEHİT YOLDAŞLARIN SÖZLERİNİ PRATİĞE DÖNÜŞTÜRMEK GÖREVİMİZDİR'
SGDF adına yapılan konuşmada ise "ölümsüzleri anarken, inancın tazelenmesi gerekir" denildi. Konuşmada, şunlar belirtildi: "Baran yoldaşın dediği gibi bedel kuşağından geçerek devrime ulaşacağımızın bilincinde olmalıyız. Şehit yoldaşların bıraktığı bayrağı devralıp bu sorumlulukla hareket etmeye çalışıyoruz. Biz şehit yoldaşlardan öğrenmek, onların çağrısına yanıt olmak gerekir.

Tarihte biz hep bildiğimizi yaptık. Çeyrek asırı geçen bir zamanda bunu gösterdik. 'Bitti' dendiğinde Yasemin'in pratiğinden, düşman karşısında Berçem ve Ekin yoldaşın pratiğinden, Şengül Boran'ın 'her göreve hazırım' diyen pratiğinden, gençlik önderlerinden Özgür Evrim Göçen, Erkut Direkçi yoldaşların pratiğinden, Cebo'nun 'Ben varsam parti de gençlik örgütü de vardır' diyen pratiğinden, Rojava'da şehit düşen Kerem, Sinan, Şevin, Medine ve tüm yoldaşların pratiğinden öğrenmeliyiz. Her bir yoldaşa defalarca söz veriyoruz; bu sözlerini pratiğe dönüştürmek görevimizdir."

Marksizmin kurucularından Engels'in doğum günün de kutlandığı anma, devrim şehitlerinin sevdiği ezgilerin söylenmesinin ardından sona erdi.