3 Mayıs 2024 Cuma

İzmir'de AKP'ye tepki: Hamasi nutukları bırakın İsrail'e yaptırım uygulayın

İsrail'in Filistin'e yönelik işgal saldırılarını Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto eden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, "Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın: İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin, İsrail'e ve yandaşlarına yaptırımlar uygulayın" diye belirtti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Filistin'e destek eylemi yaptı.

"Direnen Filistin halkı kazanacak" pankartının açıldığı eylemde "Yaşasın halkların kardeşliği", "Emperyalisler siyonistler yenilecek direnen Filistin kazanacak", "Katil İsrail işbirlikçi ABD", "Direnen halklar kazanacak" sloganları atıldı.

HDP İstanbul Millevtekili Musa Piroğlu'nun da katıldığı eylemde basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesine yönelik siyonist İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'in bir kez daha dünyanın gündeminde olduğunu söyleyen Sarı, "İşgalciler Filistin halkının evlerine el koymaya çalışıyor, demografiyi değiştirme girişimlerini sürdürüyor. Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam ediyor. Sadece askeri güçler değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Siviller öldürülüyor, Nekbe devam ediyor, ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor" diye kaydetti.

Filistin'in Türkiye halkı için gazetelerin dış haberler sayfasında yer alan bir konu olmadığına dikkat çeken Sarı, "Filistin davası bizim davamızdır, Filistin'in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur. Türkiye işçi sınıfı emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistin halkının hep yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir" diye belirtti.

Sarı "Öte yandan bugün Filistin halkının yanında olmak demek, 'kurt ile yiyip çoban ile ağlayanlara karşı' mücadeleyi de gerekli kılmaktadır. Bugün iktidara yakın çok sayıda Türkiyeli şirket İsrail'de yatırım yapmakta ve işgalcilerle ticarete devam etmektedir. Dahası bazı Türkiyeli firmalar çalıştırdıkları Filistinli işçilerin haklarını gasp etmekte ve onlara çifte mağduriyet yaşatmaktadır. Türkiye işçi sınıfı hem işgalcilere hem de patronlara karşı Filistinli kardeşlerinin yanında olacaktır" dedi.

Hükümeti ve sermaye çevrelerini bu riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün siyasi, askeri ve ticari ilişkileri kesmeye çağıran Sarı, "Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın: İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin, İsrail'e ve yandaşlarına yaptırımlar uygulayın" diye konuştu.