19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de Adalet Nöbeti 23. gününde

Adalet Nöbeti'nin 23. gününde tutsak yakınlarını KESK ziyaret etti. Hapishanelerde tecridin insanlık suçu olduğu kaydedilen İzmir Adale Nöbeti'nde tüm topluma yayılan tecridi kırmak için mücadele çağrısı yapıldı.  

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 23. gününde devam ediyor. Tutsak yakınları nöbet yerinde "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" yazılı dövizleri açtı. Devam eden Adalet Nöbeti'ni bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) eski dönem Genel Sekreterleri Faysal Özçift ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Mardin Temsilcisi Mazlum Koç ziyaret etti.

Tutsak yakınlarının verdiği mücadelenin en temel insan hakları mücadelesi olduğunu ifade eden KESK Eski Dönem Genel Sekreteri Faysal Özçift, hasta tutsakların tahliye edilmeyerek, ölüme terk edildiğini hatırlattı. Bunun yargısız infaz olduğunu ve tutskların en temel hakkı olan yaşam hakkının ihlal edildiğini söyleyen Özçift, bunun da sadece hapishanelerde değil, toplumun tümüne yönelik bir saldırı olduğunu sözlerine ekledi. Özçift, bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin adalet talebine destek verilmesini isteyerek, "Hakkını arayan bütün toplumsal kesimlerin bu konuda duyarlı olması gerekir. Hasta tutsaklara yaşam hakkı tanınması gerekir. Cezaevlerindeki tecrit insanlık suçudur, son verilmelidir" dedi.

TUHAD-FED Mardin Temsilcisi Mazlum Koç da, hasta tutsakların talebine ses verilmesi gerektiğini yineleyerek, "Annelerin sesini hem iktidara hem de topluma ulaştırmalıyız. Baskı ve tecride karşı hasta tutsaklar direnişini sürdürüyor. Onlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. İmralı zindanından başlayan ve tüm topluma yayılan tecridi kırmak için mücadelemiz sürecek" diye konuştu.