20 Nisan 2024 Cumartesi

İzmir'de 25 Kasım startı verildi

HDP Kadın Meclisi, İzmir'de yaptığı açıklamada 25 Kasım etkinliklerinin startını verdi. Irkçı, faşist Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz'ın anısına 25 Kasım'a gittiklerini ifade eden kadınlar, erkek ve devlet şiddetine karşı mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisi, 25 Kasım çalışmalarının startını İzmir'de verdi. Alsancak'taki ÖSYM önünde yapılan açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleşen ırkçı, faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a atfedildiği duyuruldu.

Üzerinde Deniz Poyraz'ın fotoğrafının yer aldığı, "Deniz Poyraz isyanımızdır" pankartının açıldığı eyleme, HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Şaziye Köse, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ve çok sayıda kadın katıldı.

'KADINLAR YAŞAM HAKLARINI KAZANANA KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Türkiye'de kadına yönelik şiddettin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kemalbay, erkek egemen kapitalist sistemin yarattığı kadın düşmanı politikalar sebebiyle kadınların ezildiğine, sömürüldüğüne ve katledildiğine işaret etti. Kemalbay, "Bizler HDP Kadın Meclisi olarak 25 Kasım haftasının startını İzmir Alsancak'tan sevgili yoldaşımız Deniz Poyraz'ın anısıyla başlatıyoruz. Erkek ve devlet şiddetine karşı, savaşa karşı, yoksuluğa karşı kadınlar ve HDP her yerde bu mücadeleyi kadınlar eşit, özgür oluncaya kadar, yaşam haklarını kazanıncaya kadar sürdüreceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Şaziye Köse ise kadınlar olarak her türlü şiddete karşı iktidarın yasakladığı mekanlara ellerinin değeceğini kaydetti.

BEŞTAŞ: ÖZGÜR GÜNLERDE BULUŞACAĞIMIZ GÜNLER YAKIN
HDP Meclis Grup Başkanı Meral Danış Beştaş da İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçen iradenin kadın katillerine destek verdiğini Kaydetti. Beştaş, İLO C-190 İş yerlerinde Tacize ve Tecavüze Karşı Sözleşmenin onaylanmasını ve İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe girmesini istediklerini ve bunun için mücadele edeceklerini söyledi. Kadın hakları ve demokrasi mücadelesi veren yüzlerce kadının hapishanede tutulduğunu belirten Beştaş, "Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel ve daha yüzlerce kadın, kadın hakları mücadelesi verdiği ve 8 Martlara katıldığı için, kadına yönelik şiddetle mücadele ettiği için hapishanelerde rehin olarak tutuluyor. Onların özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz bilerek, özgür günlerde buluşacağımız günlerin yakın olduğunu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE KADINLAR AYAKTA'
TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'a ısmarlama olarak 30 yıl hapis cezası verildiğini belirten Beştaş, yargının toplumsal muhalefet ve kadınlar üzerinde bir silah olarak kullanıldığını ifade etti. Beştaş, "Biz bu iktidarı gönderdiğimizde bu yargı silahı da ellerinden düşecek ve hukuku HDP olarak tekrar tesis edeceğiz ve hukuk güvenliğini, kişi özgürlüğünü herkes için tesis edeceğiz. Aysel Tuğluk arkadaşımızın hasta olduğunu herkes biliyor. Ama binlerce hasta mahpus gibi ona da düşmanlık yapılıyor. Adli Tıp Kurumu binlerce hasta mahpusa rapor vermediği gibi Aysel Tuğluk arkadaşımıza rapor vermiyor. Bunları saymakla moralinizi bozmayın Türkiye'nin her yerinde kadınlar 25 kasıma giderken ayakta" diye konuştu.

'POLİSLER GENCER'E DESTEK OLDU'
İzmir'de faşist Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ise Deniz'in katledildiği günü hatırlattı. Katil Gencer'in arkasında ki gücün iktidar olduğunu ve polislerin destek olduğunu söyledi. Anne Poyraz mücadelenin süreciğini vurguladı. 

Eylem sloganlarla sona erdi.