19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de 14 Şubat protesto edildi

Kadınlar, Karşıya'da 14 Şubat'ı protesto etti. Erkek egemenliğinin hayatın hiçbir alanında kadınlara hak ettiği eşitliği vermediğinin altını çizen kadınlar, kapitalizmin pahalı hediyelerle erkek egemenliğin gerçek yüzünü örtmeye çalıştığını vurguladı. "Öldüren sevgi istemiyoruz" diyen kadınlar, mücadele edeceklerini kaydetti. 

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir'de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü protesto etti. Karşıyaka çarşıda yapılan açıklama, "Kadınlar birlikte güçlü" ve "Kadın mücadelesi her yerde" yazılı pankartlar açıldı. 

Basın metnini okuyan Ayşenur Kızaroğlu ve Gizem Coşkun, kapitalizmin 14 Şubat'a ilişkin reklamlarla kadınların hayatını kuşattığına dikkat çekti. Kapitalizmin erkek egemenliğinin gerçek yüzünü bu "özel" günle örtmeye çalıştığını kaydeden Ayşenur Kızaroğlu, "Hayatın hiçbir alanında hakkımız olan eşitliği sağlama niyetinde olmayan erkek egemen kapitalizm, 14 Şubat'ta 'kadınları hediyeye boğmaya' davet ediyor potansiyel katilleri, tecavüzcüleri" dedi. 

'ÖLDÜREN SEVGİNİZİ İSTEMİYORUZ'
"Oysa biz hediye değil yaşamak istiyoruz" diyen Kızaroğlu, kadınların kendilerini en çok sevdiğini iddia edenler tarafından katledildiğinin altını çizdi. Kızaroğlu, "Koca, baba, kardeş, sevgili, akraba olacak erkekler tarafından katlediliyoruz her gün. Öldüren sevginizi istemiyoruz" dedi. 

Kadın katillerine "takdir" ve "teşvik" indirimleri verilirken, yaşamak için özsavunma hakkını kullanan kadınlara ise müebbet hapis cezası verildiğini vurgulayan Gizem Coşkun ise, kadınların kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284'ün yok sayılmak istendiğinin altını çizdi. 

'TEK BİR KADIN EKSİLMEYENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
Coşkun, "Tek bir kadın eksilmeyene kadar mücadele edeceğiz. Asla yalnız yürümeyeceğiz. 'Seven adam kıskanır'ınıza pirim vermeyeceğiz. Bildiğimizi okuyacağız. Özsavunma haktır demeye devam edeceğiz, hiçbir kadının kirpiğini yere düşürmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıramayacaksınız, gül gibi 6284'ü seve seve uygulayacaksınız" diye konuştu.