26 Nisan 2024 Cuma

İzmir'de 1 Mayıs kutlandı: Var olmaya devam edeceğiz

İzmir fuar alanında 1 Mayıs kutlaması yapan DİSK Genel-İş, işçi sınıfının hayatın her alanında var olduğunu ve olmaya devam edeceğini kaydetti. 

DİSK Genel-İş 1, 2 ve 3 Nolu şubeleri İzmir fuar alanında 1 Mayıs'ı kutladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Üreten biziz, sokakları temizleyen biziz, hastalara bakan biziz, fabrikada çalışan bizleriz. Daha düne kadar hacılar, hocaların bizleri küçümsediği, bizleri yoksaydığı ama şimdi onların bile bizleri alkışladığı bir dönemdeyiz. Hayatın her alanında biz vardık ve var olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Sarı'nın ardından DİSK Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saçalı basın metnini okudu. Salgın günlerinde insanlar evde kalabilsin çağrıları yapılırken, işçi ve emekçilerinin canı pahasına çalışmaya zorlandığını kaydeden Saçalı, "İtiraz ediyoruz. Onlarca yüz kızartıcı suçlu cezaevlerinden salınırken ölüm eşiğinde olup tedavisi yapılması gerekenlerin, adil yargılanması gerekenlerin, siyasetçilerin, gazetecilerin, aktivistlerin cezaevlerinde tutulmasına itiraz ediyoruz" dedi. 

"Nefret söylemi yaparak cinsiyet ayrımcılığı yapmanıza, korktuğunuz için diyaneti kalkan olarak kullanmanıza, demokrasiyi değil otokrasiyi yaratmanıza, işçi sağlığını önemsememenize itiraz ediyoruz" diyen Saçalı, "Paranın padişahlığını, karanlığını, yobazın ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selam. Selam yaratana, selam 1 Mayıs; işçinin emekçinin bayramına" ifadelerini kullandı. 

Açıklamaların ardından halaylara duran işçi ve emekçiler, etkinliklerini slogan ve alkışlarla sona erdirdi.