19 Nisan 2024 Cuma

İzmir ve Eskişehir'de valilik yasağı

İstanbul'da Onur haftası etkinliklerinin başlayacağı 20 Haziran günü İstanbul Valiliği, Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıklarının yasak kararlarının ardından bu kez İzmir ve Eskişehir'de yasaklar gündeme geldi. İki kentin valileri eylem yasaklarını açıkladı.

İstanbul'da 26 Haziran günü gerçekleştirilecek Onur Yürüyüşü öncesi İstanbul Valiliği, Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlarının yasak kararlarının ardından Eskişehir ve İzmir valileri de yasakların ardına sığındı.

Eskişehir Valiliği, kamuya açık alanlarda yapılması planlanan yürüyüş, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, şenlik ile festivallerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Valilik sitesinden yapılan açıklamada yasayın LGBTİ+'ların gerçekleştireceği Onur Yürüyüşü eylemlerine yönelik olduğu açıkça ifade edildi.

İzmir Valiliği de 10. İzmir Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını açıkladı. Valilik açıklamasında yarından itibaren 3 gün gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, bu amaçla toplanma, stant kurmak, çadır kurmak, bildiri dağıtımı, konser vb. etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.