23 Nisan 2024 Salı

İzmir ve Eskişehir'de Hrant Dink eylemleri

İzmir ve Eskişehir'de bir araya gelen çok sayıda kişi katledilişinin 16. yılında Hrant Dink'i andı, gerçek sorumlular yargılanana dek mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Ölümsüzlüğünün 16. yılında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink İzmir ve Eskişehir'de anıldı.

İzmir'de Alsancak'ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi deki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde Dink'in fotoğrafının yer aldığı, "Unutulmadın, aklımızdasın ahparig" yazılı pankart açıldı. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin katılımıyla gerçekleşen eylemin basın metnini okuyan İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, "Hâlâ elem duyduğumuz, acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu cinayetin arkasındaki güçler ortaya çıkarılmadı, hâlâ karanlıkta kalan noktalar aydınlatılmadı. Hrantımız’ın katlini planlayanlarla, ölüm emrini verenlerle hesaplaşılmadı" dedi. 

Dink'in katline kadar süreci hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bizler, Hrant’ın şahsında biçimlenen düşünce ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünü talep edenler, hakikat ve adalet arayışında olanlar; barış, demokrasi ve özgürlükler önüne örülen o duvarları yıkmaya, karanlığı aydınlığa kavuşturmaya kararlıyız. Bu cinayetin gerçek suçluları ortaya çıkana kadar, hiçbir suçun cezasız kalmaması için yargılama süreçlerini takip etmekten, bu uğurda her koşulda mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz."

Eskişehir'de de Eskişehir Emek Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla yapılan açıklamada, "Herkes için adalet Hrant için adalet" yazılı pankart açıldı.

Basın metnini okuyan HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, gerçek failler bulunana dek mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.