19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir Üniversite Dayanışması: Bilime ve halka bütçe sağlansın

KYK yurtlarının ve burs ücretlerinin yetersiz olmasına tepki gösteren İzmir Üniversite Dayanışması, "Bilime ve halka bütçe sağlansın" dedi.

İzmir Üniversite Dayanışması, "Saraylarınız var yatacak yerimiz yok" şiarıyla Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi Halkbank önünde basın açıklaması yaptı.

"Saraylarınız var kalacak yerimiz yok" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Melodi Zengin okudu. İnsanca ve onurlu bir yaşam istediklerini belirten Zengin, "Barınma, yüksek kiralar, yurt ücretleri, yüksek faturalar ve pek çok sorun geleceğimiz karşısında engel oluşturuyor. Bu durum hem bizleri hem de ailelerimizi etkiliyor. Mücadele ediyoruz ancak yanlış anlaşılmasın biz kırıntılarla değil geleceğimizle ilgiliyiz. Onun için geçici çözümler değil kalıcı çözümler hedefimiz ve isteğimiz" dedi.

Valiliğin bir aylığına yurt açtığını ancak bir ay sonra öğrenciler ne yapacak diye soran Zengin, "Bütün devlet kurumları, bakanlıkları, belediyeleriyle kalıcı ve nitelikli çözümler üretmelidir. Talebimiz sadece başımızı sokacak bir çatı, yatabileceğimiz bir yatak, üzerimize örteceğimiz bir battaniye değil" diye kaydetti.

KYK borçlarının silinmesini talep eden ve mücadele edeceklerini vurgulayan Zengin, "Talebimiz işsizliğin bitirilmesi, istihdamın artması, atamaların yapılması hayalini kurduğumuz ve bunun için yıllarımızı verdiğimiz işte insanca çalışabilmemizin koşullarının sağlanmasıdır. Çok şey değil hakkımız olanı istiyoruz ve bu sefer almakta kararlıyız. Yaptıklarınız lütuf değil yapmanız gerekenlerdir ve haklarımız içim mücadele etmek en büyük hakkımızdır" diye konuştu.

Zengin taleplerini şöyle sıraladı:
🔹Öğrenci sayısını karşılayabilecek ve yurtlar yapılsın
🔹Kiralar denetlensin
🔹Yüksek fatura ücretleri kaldırılsın
🔹Üniversite yemekhanelerinde ücretsiz ve sağlıklı öğünlere ulaşabilmek
🔹Burs ücretleri yükseltilsin
🔹Ders kitaplarının ücretsiz olması