18 Mayıs 2024 Cumartesi

İzmir KBG: Gözaltılar serbest bırakılsın

Diyarbakır'da gözaltına alınan kadınların derhal serbest bırakılmasını isteyen İzmir KBG, iktidarın kadın mücadelesini durduramayacağı gibi dayanışmayı ve sokakta haklarına sahip çıkmalarını da engelleyemeyeceğinin altını çizdi. 

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar kadınları  korkutamaz. Kadın mücadelesi engellenemez" yazılı pankartı açan kadınlar, kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınların değil kadın katillerinin yargılanmasını istedi. 

Haklarını ancak sokaklarda alacaklarını; evde, işte, sokakta, okulda gerektiğinde de hapishanelerde yani hayatın her alanında mücadeleyi yürüteceklerini kaydeden kadınlar, "Bu mücadeleyi yürütürken karşımıza her türden engellemeler çıkacağının da farkındayız. Özellikle Roza kadın derneğinin son yıllarda yaptığı tüm çalışmaları illegalize ederek yapılan gözaltı ve tutuklamalar haklı olan kadın mücadelesini durdurmayacağı gibi dayanışmayı ve sokakta haklarımıza sahip çıkmayı engellemeyecektir" dedi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "İktidarı ve kendini anayasanın, yasaların üzerinde gören yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldıran, anayasayı hiçe sayan uygulamalara son verin. Basın açıklamalarına, mitinglere katılım, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımlar ve benzeri demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır. İzmir kadınlar birlikte güçlü olarak her bir arkadaşımızın kirpiğinin yere düşmesine müsaade etmeyeceğiz, sizlerin saltanatını biz kadınlar yıkacağız."

Eylem, "Gözaltılar serbest bırakılsın", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadınları değil katilleri yargılayın" sloganlarıyla sona erdi.