17 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir KBG: Daha fazla cüretle mücadeleyi büyütüyoruz

Erkek, devlet şiddetine karşı dayanışmayla mücadele ettiklerini kaydeden İzmir Kadınlar Bilikte Güçlü, 25 Kasım Perşembe günü Leman Kültür Merkezi önünde buluşmaya çağırdı. 

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü, "Şiddetsiz, sömürüsüz bir yaşam için kadın mücadelesini büyütüyoruz" şiarıyla Karşıyaka'da açıklama yaptı. "Kadınlar birlikte güçlü" yazılı pankartın açıldığı eylemde, kadınlar sırayla söz alarak erkek devlet şiddetine dikkat çekti, kadın özgürlük mücadelesinin önemini vurguladı. 

Tekçilik, ırkçılık ile hayatlarının zindana çevrildiğini vurgulayan kadınlar halka yönelik konuşmalar yaptı. Kadınlar, "Ezilen tüm kimliklerin isyanıyım. Bedenimizi bir savaş ganimeti olarak görenlere karşı tüm kadınların barış haykırışıyız, alandayız" dedi. 

'EŞİT, ÖZGÜR OLMAK İÇİN TÜM ŞİDDETE KARŞI DİRENECEĞİZ'
Kadının görünmeyen emek olduğu vurgulayan kadınlar, ev emekçilerinin kapatılan dört duvar içerisindeki duvarları çatlatacak olan cüretle direneceklerini kaydetti. "Yaşamın yarısını oluşturan biz kadınlar kadın istihdamının nicelik ve nitelik kazandığı, eşit işe eşit ücretin sağlandığı, cinsiyetçi ayrımcı politikaların son bulduğu istihdam alanları istiyoruz. Bunun için eşitlik ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmiyoruz ve isyanımızı büyüterek alandayız" denilen konuşmalarda, özsavunmasını kullanan kadınların isimleri sayıldı ve eşit, özgür olmak için tüm şiddete karşı direnecekleri vurgulandı. 

'DÜNYAYI DEĞİŞTİRME GÜCÜ ELLERİMİZDE'
Konuşmalarda, "Kayıt dışı, düşük ücretli, güvencesiz işlerde çalıştırılan biz işçi kadınlar; çoğu zaman işyerinde tacize, ayrımcılığa, mobbinge maruz kalanlar, kriz dönemlerinde ise ilk gözden çıkarılan, işten ilk atılanlarız.  Bunun yanı sıra evin neredeyse bütün sorumluluğunu da üstlenenler,  emeği hem evde hem de işyerinde sömürülmeye devam edilenleriz. Aynı zamanda pes etmeyen, özgürlük ve emek mücadelesini büyüten, birlikte güçlenen, dünyayı değiştirme gücünün kendi ellerinde olduğunu bilenleriz" ifadeleri kullanıldı. 

'25 KASIM'DA ALANDAYIZ'
Kadınlar hep bir ağızdan, "Bizler de Mirabellerin direnişini direnişimize katıp daha fazla inatla, daha fazla cüretle, daha fazla kararlılık ile mücadeleyi büyütüyoruz.  Hepimiz buradayız. Alandayız" diyerek 25 Kasım Perşembe günü 19.00'da Leman Kültür Merkezi önüne çağırdı. 

'BİZİ BÜYÜTECEK ŞEY DAYANIŞMAMIZ'
Kadınların ardından Sibel Yaşar basın metnini okudu. Yaşar da kadınların çağrısını yineledi ve "Bugün de 25 Kasım'a girmeden önce sizlerle buluşmak için burada toplandık. Bizi büyütecek olan şeyin Dayanışmamız olduğunu yan yana gelmemiz olduğunu bilerek geldik" dedi.