26 Nisan 2024 Cuma

İzmir İHD'li kadınlar Halfeti'ye gidecek

İHD İzmir Şubesi Kadın Komisyonu, Halfeti'de yaşanan işkenceyi kınadı, kısa zamanda ilçeye giderek kadın ve çocuklaır ziyaret edeceklerini bildirdi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Kadın Komisyon, Urfa'nın Halfeti ilçesi jandarma karakolunda ve Urfa TEM Şubesi'nde yaşanan işkenceyle ilgili açıklama yaptı.
 
Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan İHD Kadın Komisyonu üyesi Cemile Karakaya,  gözaltında işkence görenlerin anlatımlarına ve insan hakları savunucularının hazırladığı raporları hatırlattı. Karakaya, özellikle gözaltında olan kadınların yaşadıklarına dikkat çekerek, kadınların, "bedenlerinin her yerine elektrik verildiğini, toplu tecavüzle tehdit edildiklerini ve bunun dışında daha çok şeyler yapıldığını, fakat utandıklarından anlatamadıklarını belirtmişlerdir" dediğini hatırlattı.
 
Yaşananların travmatik ve onur kırıcı, yaralayıcı olduğunu söyleyen Karakaya, "Görüyoruz ki sistem bir kez daha toplumu kadınlar ve çocuklar üzerinden vurmaya çalışmıştır" şeklinde konuştu.
 
İşkencenin yasalar ve uluslararası yasalarda suç olduğunu vurgulayan Karakaya, işkence yapanların tespit edilerek cezalandırılmasını istedi. Karakaya, kadınlardan oluşan bir heyet ile Halfeti'ye giderek, kadınları ve çocukları ziyaret edeceklerini bildirdi.