7 Mayıs 2024 Salı

İzmir halkına 1 Mayıs'ta ESP saflarında yürüme çağrısı

ESP, İzmir'de Halkapınar metro durağında bildiri dağıtımı yaptı. "Yoksulluğa isyan et, örgütlen. 1 Mayıs'ta alanlara" çağrısı yapan ESP'liler, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri, Cumhuriyet Meydanında yapılacak 1 Mayıs mitingde ESP saflarında yürümeye davet etti. ESP'liler Artvin'in Hopa ilçesi ve Diyarbakır'ın Ofis semtinde de afiş asarak, 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İzmir'de Halkapınar metro durağında bildiri dağıtımı yaparak, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri, 1 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanında yapılacak mitingde, ESP saflarında yürümeye çağırdı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de katıldığı bildiri dağıtımında sosyalistler, "Yoksulluğa, sömürüye, faşizme karşı 1 Mayıs'ta Taksim'e" manşetiyle çıkan Atılım gazetesinin de dağıtımını yaptı.

'KAPİTALİZME MAHKUM DEĞİLİZ'
Bildiri dağıtımında halka seslenen Tümüklü, "Kapitalizm işsizlik, açlık, yoksulluk, geleceksizlik yaratıyor. Kapitalizme mecbur değiliz, bu düzene mahkum değiliz. Eşit, özgür ve adil yaşayabiliriz. Bu ancak sosyalizmde mümkün. Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak sosyalist mücadeleye çağırıyoruz. İşçi sınıfının birlik, mücadele gününde sosyalistlerle birlikte 1 Mayıs'a davet ediyoruz" dedi.

'YOKSULLUĞA İSYAN ET ÖRGÜTLEN'
Yoksulluğa isyan ederek örgütlenme ve 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısında bulunan Tümüklü, yoksulluğa, sömürüye karşı alanlarda olacaklarını duyurdu. Tümüklü ve ESP'liler, gençlerle ve kadınlarla sohbet ederek 1 Mayıs'a katılmaya çağırdı.

"Ay sonu geldiğinde faturası, pazar alışverişi, kirasıydı derken işçinin, emekçinin cebinde para kalmıyor. AKP ve sermayedarlar saraylarına saray ekliyor, şatafatlı, lüks bir hayat sürüyor. Bu düzen böyle gitmez, isyan edelim" diyen ESP'liler, 1 Mayıs günü saat 11.00'de İzmir'de Cumhuriyet Meydanında yapılacak mitingde ESP saflarında yürüme çağrısında bulundu.

ARTVİN VE DİYARBAKIR AFİŞLERLE DONATILDI
ESP'liler Artvin ve Diyarbakır sokaklarını da afişlerle donattı.

Artvin'in Hopa ilçesinde işyerlerine ve sokaklara afiş asan ESP'liler, Diyarbakır'ın Ofis semtini de 1 Mayıs afişleriyle donattı.