2 Mayıs 2024 Perşembe

İzmir, Diyarbakır ve Sivas'ta erkek şiddeti

İzmir, Diyarbakır ve Sivas'ta erkekler kendisinden ayrılmak isteyen kadınlara şiddet uyguladı. İzmir'de Umut Aktaş barışma teklifinin kabul edilmemesi üzerine iki çocuğuna ateş etti, 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti biri tedaviye alındı. Diyarbakır'da Adem Meşe kendisinden ayrılan kadını katletti. Sivas'ta ise T.Ö., kendisinden ayrılan kadını yaraladı. 

İktidarın cezasızlık politikasından güç alan erkekler, kadın ve çocuğa yönelik şiddetini sürdürüyor.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜ
İzmir'de Umut Aktaş, boşanma aşamasında olduğu Elif Aktaş'ın barışma teklifini reddetmesi üzerine, eşyalarını toplama bahanesiyle kadın ve çocuklarının yaşadığı eve geldi. Umut Aktaş, 6 yaşındaki Tuğçe ve 10 yaşında olan S.A.'yı silahla vurdu. 

Ardından intihara teşebbüs eden Umut Aktaş ve S.A., tedavi için hastaneye kaldırıldı. 

SEVDA MEŞE KATLEDİLDİ
Diyarbakır, Kaynartepe Mahallesinde Adem Meşe, kendisinden Sevda Meşe'yi adliye çıkışı takip etti. Eve girmek üzere olan Sevda Meşe ve yanında bulanan Mehmet Sadıç'ın başlarına tabanca ile ateş etti. Meşe ve Sadıç hayatını kaybederken, Meşe olay yerinden kaçtı. 

YARALADIĞI KADINI REHİN ALDI
Sivas'ta Yeşilyurt Mahallesinde T.Ö., boşanma aşamasında olduğu G.Ö'yü silahla sağ bacağından vurdu. Ardından on dakika kadını rehin aldı. İkna çabaları sonrası adam teslim olurken, kadın tedaviye alındı.