26 Nisan 2024 Cuma

İzmir Barosu: Masum hayvanları karanlık zihniyetinize kurban etmeyeceğiz

Meclis'te konforlu alanlarında yasa çıkaranların hayvanlardan değil katillerden yana olduğunun altını çizen İzmir Barosu, adalet her canlı için geçerli olana dek mücadele edeceklerini söyledi. İzmir Barosu, "Nefretinizle kuşattığınız bu dönemde hiçbir zararı olmayan masum hayvanları bu karanlık zihniyetinize kurban etmeyeceğiz" dedi.

İzmir Barosu, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Konya ve Mamak'ta hayvanlara yönelik işkence ve katliama ilişkin açıklama yaptı. "Susma haykır yaşamak haktır", "Zincirleri kır kafesleri parçala", "Kan kokuyor barınaklarınız kan kokuyor" sloganlarının atıldığı eylemin metnini İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Av. Tuğçe Berber okudu.

Masum hayvanları karanlık zihniyetlere kurban etmeyeceklerini  söyleyen Berber, "Mecliste konforlu alanlarınızda otururken çıkardığınız yasalarınızın hayvanları değil; katliam yapanları koruduğunu bizler biliyoruz. Kamuyu koruyan yasalarınız karşısında bizler hak savunucuları olarak adaletin her canlı için var olduğu kabul edilene dek mücadele edeceğimizi bildiriyoruz" dedi.

Hayatında hiç bakımevi görmemiş kişilerin, hayvanların bu işkence yuvalarına kapatılmasını talep etmesinin sonucu olarak yaşanan ve zihniyet değişmedikçe yaşanmaya da devam edecek bu katliamların asıl sorumlularını bildiklerini kaydeden Bermer, "Sokaklarda, evlerde ortak yaşamı paylaştığımız bireyler olan hayvanların kendi halinde yaşamasına dahi tahammülü olmayanların ülkesi haline geldiğimiz bu dönemde, kimlerin talimatlarıyla hukukun yerle bir edildiğini de biliyoruz. Hukuku yerle bir eden bu zihniyete bir gün kendilerinin de adalete sığınmak zorunda kalacaklarını da hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Susmayacağız, korkmayacağız, biat etmeyeceğiz" vurgusu yapan Berber, şöyle devam etti: "Bugün korkuyla, baskıyla, nefret siyasetiyle yönetilen bu ülkede bizler her canlının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Yitirdiğimiz her can için çok üzgünüz; ama, artık öfkemiz üzüntümüzden de büyük. Herkesi bu katliama dur demeye; yaşama, özgürlüğe, sevince karşı olan bu karanlık zihniyetin karşısında durmaya davet ediyoruz. Nefretinizle kuşattığınız bu dönemde hiçbir zararı olmayan masum hayvanları bu karanlık zihniyetinize kurban etmeyeceğiz."