18 Mayıs 2024 Cumartesi

İzmir Barosu: Karanlıktan halkın hakları gasp edilerek çıkılamaz

İzmir Barosu, ekonomik kriz gerekçesiyle OHAL ilan edileceğinin dillendirilmesine ilişkin açıklama yaptı, "Karanlıktan halkın hakları gasp edilerek çıkılamaz" dedi.

Saray yandaşlarının, ekonomik kriz gerekçesiyle OHAL ilan edilmesi şeklindeki önerilerine İzmir Barosu tepki gösterdi. Krizin sorumlusunun, insanları açlığa ve yoksulluğa terk eden ve bir avuç insanı zenginleştiren, halkı değil rantı seçen politikalarıyla siyasi iktidar olduğunu vurgulayan İzmir Barosu Başkanlığı, "Bugün yaşanan ekonomik krizin temel nedenlerinden birinin de ülkemizde kalıcı hale gelen OHAL uygulamaları, demokrasi karşıtı tutum, temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının yasaklanması, yargının bağımlı hale getirilmesi olduğu unutulmamalıdır" diye belirtti.

Krizin sorumlularına sınırsız hareket alanı tanıyacak OHAL uygulamalarına değil, demokratik hukuk devletinin yeniden inşasına ve daha çok özgürlüğe ihtiyaç olduğu vurgulanan açıklamada, "Siyasi iktidarın halkı içine soktuğu karanlıktan, halkın haklarını gasp ederek çıkılacağına yönelik önermeler akıl dışı önermelerdir. Bu karanlıktan çıkışın tek yolu OHAL ilanı değil, demokratik değerlerin ve temel hakların kullanımının yeniden tesis edilmesidir" denildi.