17 Mayıs 2024 Cuma

İzmir Barosu: Çocukların cesedi kıyıya değil, vicdanınıza vursun

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8'i çocuk 11 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu, "Çocukların cesedi kıyıya değil vicdanınıza vursun" dedi.

İzmir Barosu, İzmir'in Çeşme ilçesinde Germiyan açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8'i çocuk 11 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin yazılı açıklamada yaptı.

"Çocukların cesedi kıyıya değil vicdanınıza vursun" başlıklı açıklamada, göçmenlerin sorunlarına insanı temel alan kalıcı çözümler üretilmesi için yetkililere çağrı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kışın en soğuk günlerinden birinde, insanlar sıcak evlerinde akşam çaylarını yudumlarken, 8 çocuk ve 3 yetişkin Ege'nin buz gibi sularında yaşamlarını yitirdiler.

"Çocukların cesetleri kıyıya vurmadıkça bu ölümlerin kamuoyunda birkaç duyarlı kişi dışında hiçbir ses getirmeyeceğini biliyoruz.

"Ülkemizde sayısı 4 milyona varan mültecilere karşı devam eden ayrımcı politikalar ve mültecilere reva görülen hukuki belirsizlik hali var oldukça bu ölümlerin sonu gelmeyecektir.

"Yetkilileri derhal mültecilerin sorunlarına insanı temel alan yapıcı ve kalıcı çözümler üretmeye davet ediyor, kazada yaşamını yitiren hemşehrilerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz."