21 Mayıs 2024 Salı

İzmir Barosu: Çocuklar için mücadeleye devam edeceğiz

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocukların uğradıkları cinsel, duygusal, fiziksel ve ekonomik her türlü istismar ve hak ihlalleriyle mücadele etmeye; bu konularda açılmış ve açılacak davaların takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti. 

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nde basın açıklaması düzenlendi. İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Yılmazer ile Çocuk Hakları Merkezi üyelerinin katıldığı açıklamanın metnini Bahar Batıkan okudu.

İzmir Barosu'nca koordine edilen zorunlu müdafilik görevlendirmelerinde toplanan veriler ışığında, pandemi döneminde çocuğa karşı işlenen cinsel suçlarda dört kat artış yaşandığının gözlendiği ifade eden Batıkan, çocukları risklerden korumaya, haklarının ihlal edilmesini engellemeye, korunma hakları çiğnenmiş olanların desteklemeye yönelik çalışmaların; sosyal hizmetler, güvenlik, yargı, eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki yetkili merciler tarafından çocuk odaklı,  hak temelli, disiplinlerarası ve bütüncül bir yaklaşımla ve kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak yapılması gerektiğini söyledi. 

Batıkan, şöyle devam etti: "İzmir Barosu ve İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; önleyici ve koruyucu yaklaşıma sahip, etkili, hak temelli, çocukların da katılımının sağlandığı, bir çocuk koruma sistemi ve sistemin etkisini izleyecek izleme mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da çocukların uğradıkları cinsel, duygusal, fiziksel ve ekonomik her türlü istismar ve hak ihlalleriyle mücadele etmeye ve bu konularda açılmış ve açılacak davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz."