4 Mayıs 2024 Cumartesi

İzmir Barosu: Çilem Doğan'ın yanındayız

Özsavunmasını kullanan Çilem Doğan'a verilen 15 yıllık hapis cezasının onanmasına tepki gösteren İzmir Barosu, tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene kadar mücadele edeceklerini belirtti. 

Özsavunma hakkını kullanarak kendisine sistematik şiddette bulunan ve seks işçiliğine zorlanan erkeği öldüren Çilem Doğan'a verilen 15 yıl hapis cezasının onanmasına yönelik tepkiler sürüyor. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu, karara tepki gösterdi. Baro'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Gece dışarı çıkmayı erkeklik onurunu tahrik, takım elbiseyi indirim sebebi sayan 'erkek yargı' , korunma için defalarca başvurmasına rağmen korunmayan bir kadını, kendi canını korumaya çalıştığı için mahkum etti.

Bu karar, 'Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Biz kadınlar, kirpiğimiz yere düşmesin diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. diyen Çilem Doğan'ı haklı çıkardı.

Biz biliyoruz ki Çilem erkek düzende hayatta kalmak için çok çabaladı. Çilem Doğan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir. İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz."