19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir Adalet Nöbeti 24. gününde 

İzmir'de Adalet Nöbeti 24. gününde. Tutsak yakınları, tecridin derhal sona ermesini istedi, aileler tutsakların talepleri kabul edilene dek mücadele edeceklerini söyledi. 

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu'ndaki Adalet Nöbeti 24. gününde. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan kronik akciğer hastası Ahmet Sürme'nin annesi Fatma Sürme hapishanede kötü koşulların devam ettiğini belirterek, İmralı başta olmak üzere tüm hapishanelerde devam eden tecridin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde 19 Aralık 2021'de tutsak Vedat Erkmen'in şüpheli ölümünün ardından tutsakların 17 Ocak tarihinde başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi devam ederken, greve 15 günlük açlık grevi ile destek veren kronik akciğer hastası tutsak Ahmet Sürme, dün annesi Sürme Sürme ile yaptığı telefon görüşmesinde grevi sonlandırdığını bildirdi. Tutsakların yaşadıkları sorunların devam ettiğini belirten Sürme, “Üzerimizde her türlü baskı var. Hem hastalar hem açlık grevindeler. Hastalarımız hastaneden getirilince hücreye atılıyorlar, tedavi de edilmiyorlar. Oğlum açlık grevindeydi şimdi bitirdi ama sorunlar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sebepsiz yere tutsakların devam ettiğini dile getiren Sürme, “Bir kelime eden hemen cezaevine atılıyor. Aysel Tuğluk hasta, kendinde değil ama ona rağmen bırakılmıyor. Aslında bırakılması gerekirdi, tüm hasta tutsakları bıraksınlar. Artık bitsin barış istiyoruz. Çağrımız annelere, yetkilere ve Adalet Bakanlığı'nadır. Tutsaklarımızı, hastalarımızı bıraksınlar. Anneleri eylemimize desteğe çağırıyoruz. Ben çocuklarım için buradayım bütün anneler çocukları için elinden geleni yapar” dedi.

İmralı Hapishanesi'nde ağırlaştırılmış tecridin sonlandırılması çağrısında bulunan Sürme, “Ona yapılan da zulümdür. Kimseyle görüştürülmüyor, ne avukatı ne ailesiyle. Tecrit zindanların üzerinde çocuklarımızın ve herkesin üzerinde. Cezaevlerinden hepimize yayılıyor. Biz kabul etmiyoruz, tutsaklarımız çıkmadığı sürece de eyleme devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.