19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir 20 Kasım Platformu: Bizi yok sayamazsınız

20 Kasım dolayısıyla İzmir'de yapılan açıklamada topluma ve yasa yapıcılara seslenen translar, "Yaşam alanlarımızdan bizleri sürmeye çalışarak, bizi görünmez kılmaya çalışarak, etkinliklerimizi yasaklayarak trans cinayetlerinin önüne geçemezsiniz" dedi. 

İzmir 20 Kasım Platformu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, katledilen transları andı. 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, "Tutku Linda, Dora Özer, Eylül Cansın, Gökçe Saygın, Esra Ateş, Azra Has, Hande Buse Şeker, Okyanus Efe Özyavuz, Sevda Başar, Ayaz Utku Karakulak, Çağla Joker ve daha niceleri" yazan ve trans bayrağının yer aldığı bir pankart açıldı. 

Basın metnini okuyan İzel Vardaş, 20 Kasım'ın tarihini hatırlattı. Translara yönelik nefret suçlarının dünyanın her yerinde yaşamın pekçok farklı alanında sürdüğünü ve ölümlere neden olduğunu kaydeden Vardaş, "Yok sayma, nefret suçu ve cinayetlerine karşı hiçbir koruyucu yasa ve uygulama bulunmamasına ve transfobiye tartılan adalet terazisi transların hayatlarını ellerinden almaktadır. Bir kez daha nefret suçları ve cinayetlerinin faillerinin fiili gerçekleştirenler ve cis-hetero-patriarkal sistemi sürdürenler her türlü kişi ve yapı olduğunu söylüyoruz" dedi. 

"Buradan tüm topluma ve yasa yapıcılarına sesleniyoruz" diyen Vardaş, şöyle devam etti: "Yaşam alanlarımızdan bizleri sürmeye çalışarak, bizi görünmez kılmaya çalışarak, etkinliklerimizi yasaklayarak trans cinayetlerinin önüne geçemezsiniz. Trans cinayetlerine karşı bize bir yasa lazım. Bizler her zaman olduğu gibi tüm baskılara rağmen vardık, varız, var olacağız. Bu çağrımıza kulak veren herkesi translara karşı ses çıkarmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz."

Açıklama alkış ve "Ne hasta ne yalnız ne de yanlışsın", "Trans cinayetlerine karşı ses çıkar" sloganlarıyla sona erdi.