3 Mayıs 2024 Cuma

İZENERJİ işçileri ikramiyelerinin zamanında ödenmesini istedi

Ocak ayı ikramiyelerinin zamanında ödenmediğini belirten İZENERJİ işçileri "Aldığımız maaşların günden güne eridiği, enflasyonun hız kesmeden arttığı bir dönemde faturanın yine İZENERJİ emekçilerine kesilmesini asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

DİSK/Genel-İş İzmir 2 ve 9 No'lu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ şirketinde çalışan işçilerin ikramiye haklarının ödenmemesine ilişkin Egemenlik binası önünde basın açıklaması düzenledi. "Verilen sözler tutulsun, hakkımız olanı istiyoruz" yazılı pankart açılan eylemde basın açıklamasını Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül okudu.

Uzun süredir İZBB'de toplu iş sözleşmesi ihlalleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Gül, ocak ayı ikramiyelerinin zamanında ödenmediğini kaydetti. Belediye yöneticileriyle dün yaptıkları görüşmede ikramiyelerinin yarısının hemen, diğer yarısının ay sonunda ödeneceğinin bildirildiğini aktaran Gül, "Aldığımız maaşların günden güne eridiği, enflasyonun hız kesmeden arttığı bir dönemde faturanın yine İZENERJİ emekçilerine kesilmesini asla kabul etmiyoruz" dedi.

'BİR AN ÖNCE İŞÇİLERİN HAKLARINI ÖDEYİN'
İZENERJİ işçilerinin toplu iş sözleşmesinde kazanmış olduğu maddelerin hak kaybına uğratılmasını kabul etmediklerini vurgulayan Gül, şöyle devam etti: "Biz emekçiler sizlerin siyasi iç çekişmenize malzeme olmak istemiyoruz. Biliyoruz ki İZENERJİ emekçileri olarak bir oyunun içine çekiliyoruz. Emeğimizin karşılığını almaya çalıştığımız bir yerde bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Bu süreci müzakere ile sonuçlandırmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ancak emeğimizin karşılığını alamadığımızda ve verilen sözler yerine getirilmediğinde daha önceden yapmış olduğumuz gibi mücadelemizi vermekten kaçınmayacağımızı ve geri adım atmayacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bir an önce işçilerin kazanılmış haklarını ödeyin."

Eylem boyunca, "İş, ekmek, özgürlük", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları atıldı.