19 Mayıs 2024 Pazar

İYİ-SEN: Limak ölümü gösterip sıtmaya razı olun diyor

Limak İnşaat'ın Kuveyt Havalimanı'nda çalışan işçiler, hakları ödenmediği için iki gündür eylemde. Açıklama yapan İYİ-SEN, Limak'ın "işçilerin hakları verildi" yönündeki açıklamanın yalan olduğunu belirtti ve direnişin sürdüğünü kaydetti.

Limak İnşaat'ın Kuveyt Havalimanı inşaatında çalışan yüzlerce işçi iki gündür hakları için direniyor.

Limak yetkilileri, Türkiye'den Kuveyt'e çalışmaya giden inşaat işçilerine, Covid-19 salgını nedeniyle memleketlerine gönderileceklerini söyledi. İşçiler içerde kalan maaşlarını, yıllık izin ücretlerini, mesailerini ve tazminatlarını talep edince firma yetkilileri işçileri istifaya zorladı. 

İstifa etmeyen işçiler, tüm haklarının verilmesinin ardından memleketlerine dönmek istediklerini belirtti. Limak İnşaat, işçilerin taleplerini kabul etmeyerek işçilere baskı yaparak ücretleri ödemeden işçileri göndermeye çalıştı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), inşaat işçilerinin buna karşı dünden beri Kuveyt'teki Limak ofisinin önünde eylem yaptığını hatırlattı.

Direnişin sürdüğünü kaydeden İYİ-SEN, "Limak İnşaat ise kamuoyuna tüm işçilere haklarının ödendiğini ve salgına karşı önlem aldığını açıklıyor.

Bu açıklama bir reklam ve kendini kurtarma çabasıdır.

Mücadele eden inşaat işçileri, Türkiye Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak İnşaat'ın önünde hakları için mücadele ediyor."