19 Mayıs 2024 Pazar

İVHO: Meslektaşlarımıza ve mesleğimize yapılan saldırıyı kınıyoruz

Esenyurt'ta gıda denetimi yapan veteriner hekimlere bir kasapta yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Veteriner Hekimler Odası, "Kamu görevi yapmaya çalışan meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz" dedi.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), Esenyurt'ta gıda denetimi yapan meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Bu tür saldırıların sıklıkla yaşandığı vurgulanan açıklamada, veteriner hekimlerin derhal sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınması istendi.

Olay, Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimlerin ihbar üzerine gittikleri kasap dükkanında yaptıkları denetleme sırasında gerçekleşti. Dükkana kapatılan görevlilerin sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını ifade eden İVHO, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Saldırıya ilişkin hastaneden darp raporu alındığı kaydedilen açıklamada, "Pandemi şartlarında toplum sağlığının korunması konusunda görevleri başında olan veteriner hekimlere yapılan bu saldırı, aslında toplum sağılığına ve mesleğimize yapılan bir saldırıdır. Küçük bir hatanın veya ihmalin birçok insanın sağlığını riske sokacak gıda sektöründe, meslektaşlarımız çok sık olarak benzeri saldırılarla karşı karşıya kalmaktadırlar" denildi.

Toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve refahını tehdit eden girişimlere karşı veteriner hekimlerin mücadelesine devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, "Kamu görevi yapmaya çalışan meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu ve benzer olaylarda saldırıyı yapanlar kadar, bu saldırıları önleyecek sağlıkta şiddet yasasına veteriner hekimleri dahil etmeyenlerin de payı olduğunu düşünmekteyiz" diye vurgulandı.