17 Mayıs 2024 Cuma

İÜ Tıp Fakültesi önünde Dilmener için 1 dakikalık saygı duruşu

Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Murat Dilmener, İstanbul Tıp Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Meslektaşları ve sağlık emekçileri, Dilmener için Çapa Tıp Fakültesi önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle dün yaşamını yitiren İstanbul Tıp Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener, Çapa Tıp Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Anma etkinliğine İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tütek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sağlık emekçisi katıldı. "Prof. Dr. Murat Dilmener'i unutmayacağız. Sevgi ve saygıyla" pankartının açıldığı anma etkinliği, 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Tufan Tütek, "Çok kıymetli hocamızın kaybı bizleri derinden etkilemiştir" dedi. "Murat hocamızı anlatmak için kelimeler yetersiz kalır. Bizim öğrenciliğimizden asistanlığımıza, hocalığa yükselişimizin her aşamasında bize emeği olan, bizim yanımızda olan çözüm odaklı bir insandı. 1970'li, 1980'li yıllarda kliniksyenliği özümsemiş, fizik tanı ve muayeneyle hastalık tanısı koyacak kadar gelişmiş yetenekleri olan doktor kitlesinin son temsilcilerinden birisiydi. İnsana verdiği değerle gerçekten örnek teşkil etmiş ve sağlık alanında herkesin hemfikir olduğu bu davranış modelini sergilemiştir" şeklinde konuştu.

Tütek, "Kendisini rahmetle, saygıyla kendisini buradan uğurlarken, onun yetiştirdiği öğrencileri olarak, bu konuda söz sahipleri olarak onun mirasını sürdüreceğimize; onun göstermiş olduğu insancıl, barışçıl değerleri devam ettireceğimize söz veriyoruz" dedi.