3 Mayıs 2024 Cuma

İstismarı meşrulaştıran kitabın yazarı Abdullah Şevki gözaltına alındı

Kitabında çocuk istismarını meşrulaştıran ifadeler kullanan Abdullah Şevki, Ankara'da gözaltına alındı.
Kitabında çocuk istismarını meşrulaştıran ifadeler kullanan Abdullah Şevki, gözaltına alındı. Kitapta çocuk istismarını anlattığı bölüm sosyal medyada büyük tepki topladı. Kurgu Kültür Merkezi Yayınları tarafından yayımlanan kitap için, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Twitter üzerinden kitabın toplatılması ve hakkında dava açılması için çağrı yaptı.
 
Ankara Barosu avukatlarından Umur Yıldırım da kitabın toplatılması, basımının durdurulması, yazarının tutuklanması ve hakkında dava açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi.
 
Açıklamada, "Ülkemizde, yayımlanmış eserlerde suç teşkil eden hususların belirlenmesi ve bunlara karşı herhangi bir cezai yaptırım uygulanması, kanunen Kültür ve Turizm Bakanlığının sorumluluğunda değildir" denildi. Ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Abdullah Şevki ile birlikte kitabın basım ve dağıtımından sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerikle mücadelemiz devam edecektir."
 
ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı da kitapta yer alan ifadelere ilişkin olarak, Bakanlık tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Başvurular üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Abdullah Şevki hakkında "müstehcenlik suçundan" soruşturma başlattı.
 
Abdullah Şevki'nin Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.