29 Mart 2024 Cuma

İstismarı belgelenen öğretmen iki kez beraat etti

Konya'da öğrencilerine sistematik istismarda bulunan Z.K., adli tıp raporuna ve mahkeme başkanının muhalefet şerhine rağmen, hem yerel mahkeme hem de Yargıtay tarafından beraat ettirildi.

Konya'da öğrencilerine istismarda bulunan Z.K., öğrenci beyanları ve adli tıp raporuna rağmen hem yerel mahkeme hem de Yargıtay tarafından beraat ettirildi.

Meram Mehmet Hasan Sert İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Z.K., öğrencileri N.G.Ü, D.A., C.Y., N.U., E.E., S.E.E., R.E., E.C.E., C.Y., B.İ.K., B.C.Ç., B.Y. ile R.A.G.'ye sistematik istismarda bulundu.

Öğrenciler verdikleri ifadede defalarca istismara maruz kaldıklarını belirtti.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre ilk olarak Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyetinin talebiyle adli tıp raporu istendi. Hazırlanan raporda olay nedeniyle öğrencilerin ruh sağlıklarının bozulduğu belirtildi. Fakat bunun başka nedenlerden de kaynaklanabileceği aktarıldı. Ardından Öğretmen Z.K. 2015'te delil yetersizliğinden oy çokluğuyla beraat etti. Mahkeme başkanı ise karara muhalefet şerhi koyarak sanık Z.K.'nin ismi geçen öğrenciler içinde 6 çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı, bu nedenle de 6 kez cezalandırılması gerektiğini aktardı.