28 Mart 2024 Perşembe

İstismarda bulunan vakıf müdürü için 30 yıla kadar hapis istemi

14 yaşındaki çocuğu bir odaya kilitleyerek cinsel istismarda bulunan İşrak Vakfı'nın müdürü hakkında 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi. Ailenin ifadelerini geri çekmesine ve vakfın delilleri karartma çabasına karşın savcılık, değiştirilen ifadeleri dikkate almadı ve dava açtı.

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan İşrak Vakfının müdürü 14 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulundu. Yatılı kalan çocuğun maruz kaldığı istismar kamera kayıtları ve çocuğun beyanlarıyla kanıtlanırken olay örtbas etmeye çalışıldı.

İstismar suçunda bulunan müdür,çocuğu 16 Eylül 2022'de görüşmek için çağırdığı odaya kilitledi. Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, çocuk konuşmaması için tehdit edildi. Çocuğun yaşadıklarını anlatması üzerine ailesi, savcılığa şikayette bulundu ancak bir süre sonra ifadelerini geri çekti, baba ise oğlunun taciz edilmediğini öne sürdü.

İstismarda bulunan müdür ise bu süre içinde çocuğa psikolojik baskı uyguladı.

Ailenin şikayetini geri çekmesine rağmen savcılık ilk ifadelerin tutarlı olduğunu kaydetti, değiştirilen ifadeleri dikkate almadı.

Çocuğa yönelik istismarın kilitli bir odada yapılmasının ortaya çıkmasının ardından vakıf yönetimi, kapılara tadilat yaptırdı ve kapının kilitli olmadığı imajını vermeye çalışarak "kapı kolları bozuk" iddiasında bulundu.

İddianameyi hazırlayan savcı, müdürün istismar suçunu işlediğine ilişkin yeterli delilin olduğunu kaydederek dava açtı. İstismarda bulunan müdür tutuklandı. 4 aydır hapishanede olan müdür hakkında "kişiyi hürriyetten yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapsi istendi.