8 Mayıs 2024 Çarşamba

İstismarcı akademisyene adrese teslim kadro

Çocuk istismarı suçundan Amerika'da tutuklanan Abdüssamed Köse'nin, adrese teslim kadro ile işe alındığı ortaya çıktı. Köse'nin CV'sinde bulunanlarla üniversiteye doçent olarak alınacak kişide aranan şartların bire bir aynı olması dikkat çekti.

Amerika'da çocuk istismarından tutuklandıktan sonra Türkiye'ye dönen ve Marmara Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı yapılan Doç. Dr. Abdüssamed Köse'nin, 2020'de Marmara Üniversitesi'nde adrese teslim kadroyla işe alındığı ortaya çıktı.

Marmara Üniversitesi, 17 Temmuz 2020’de doçent, profesör ve öğretim üyesi alımı yapılacağını belirterek kadro ilanı açtı. İlanın birinde fen-edebiyat fakültesi, psikoloji bölümüne bir doçent alınacağı duyuruldu. Doçent olarak alınacak kişide aranan şartlar ise "Psikoloji ve psikiyatri anabilim dalından doçentliğini almış olmak, nörogörüntüleme, beyin stimülasyonları, kişilik bozuklukları, mizaç ve karakter ölçümleri üzerine birincil endekslerde (SSCI) yayımlanmış çalışmalara sahip olmak" şeklinde sıralandı.

ÇOCUK İSTİSMARI SANIĞI ÜNİVERSİTEDE BÖLÜM BAŞKANI OLDU
Cumhuriyet’te yer alan habere göre çocuk istismarı suçundan ceza alarak Amerika'da bir süre tutuklu kalan Doç. Dr. Abdüssamed Köse'nin CV ile üniversiteye doçent olarak alınacak kişide aranan şartların bire bir aynı olması dikkat çekti. Bu kadroya yerleştirilen Köse, daha sonra psikoloji bölüm başkanlığı görevine getirildi. Yaşanan bu durum, adrese teslim kadro şüphesini güçlendirdi.

Adrese teslim kadro ile göreve getirilen Abdüssamed Köse'nin, çocuk istismarcısı olduğu ortaya çıktıktan sonra Marmara Üniversitesi kısa bir açıklama yapmış, Köse'nin istifa ettiğini duyurmuştu.