5 Mayıs 2024 Pazar

İstismara uğrayan genç kadına 'intihar et' baskısı

İntihar girişiminden yaralı kurtulan Zelal A. isimli 19 yaşındaki kadın emniyet sorgusunda ağabeylerinin istismarına uğradığını, daha önce şikayette bulunduğunu, ailesinin ise "intihar et" diye baskı yaptığını aktardı.

25 Eylül 2023 günü TEM otoyolu Sarıyer Seyrantepe mevkiindeki üstgeçitte intihar girişiminde bulunan 19 yaşındaki Zelal A.'nın ağabeyleri tarafından istismara uğradığı, defalarca şikayetçi olduğu, üç kez intihar girişiminde bulunduğu, ailesinin olayın üstünü örtmek için genç kadını alıkoyduğu ortaya çıktı.

İntihar girişiminin ardınan tedavi için hastaneye kaldırılan Zelal A.'nın tedavisi sonrası ifadesi alındı. Genç kadın, ağabeylerinin cinsel istismarına uğradığını, ailesinin ise "intihar et" diyerek baskı yaptığını aktardı.

Yeni Demokrasi'nin haberine göre Zelal A'nın Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda 2021 ve 2022 yılında cinsel istismara uğradığına ilişkin ifade verdiği, 3 kez intihar girişiminde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Ayrıca geçen sene haziran ayında da ailesi tarafından alıkonulduğu için emniyette şikayetçi olduğu öğrenildi. Son intihar girişiminin ardından emniyette ifadesi alınan Zelal A'nın adli işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.