4 Mayıs 2024 Cumartesi

İstismar sanığı erkek tutuklanmadı

Adana'da iki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan M.A.K., hakkında açılan davanın 4'üncü duruşmasında da tutuklanmadı.

Adana'da iki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla hakkında "nitelikli cinsel istismar" davası açılan M.A.K.'ın yargılandığı davanın 4'üncü duruşması görüldü. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan M.A.K. ile avukatı katıldı. Çocukların annesi B.K. ve avukatı ile çok sayıda kadın da duruşmada hazır bulundu. M.A.K., suçsuz olduğunu iddia ederek, beraat istedi. 

Çocukların annesi B.K. ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Çocukların avukatları da sanığın işlediği suçun sabit olduğunu belirterek, tutuklanmasını istedi.

'KAÇMA ŞÜPHESİ VARDIR'
Çocukların avukatlarından Sevil Aracı Bek, halen tanıkların dinlenmediğini belirterek, savcılığın eksik iddianame hazırladığını, ek iddianamenin hazırlanması gerektiğini belirtti. Bek, "Dosyada henüz dinlenmesi gerekli tanıklar mevcut olup sanığın tanıkları tehdit ettiğine dair iddialar da mevcuttur. Deliller henüz büyük oranda toplanmamış. Sanığın delilleri karartma riski de mevcuttur. Dosyamızda bir babanın iki küçük yaşta çocuğuna yönelik istismarı söz konusu olup bu fiilin cezası oldukça ağırdır. Bu da kaçma şüphesini doğurmaktadır. Sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini talep istiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, avukatların sanığın tutuklama talebini reddederek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Eylül'e erteledi.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'
Adana Kadın Platformu, duruşma sonrası adliye binası önünde açıklama yaptı. Sevil Aracı Bek, sanığın kendilerini hedef gösterdiğini aktararak, "Bu kadar korkunç bir suçla yargılanan ve ceza alması kuvvetle muhtemel olan zanlının tutuksuz yargılanmasına anlam veremiyoruz. Bu çocuk istismarı davasında adaletin sağlanması, istismarcının hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Bu dosyanın kapatılıp zanlının cezasız bırakılmasına, istismar mağduru çocukların sesinin kısılmasına, istismarı ortaya çıkarmak için mücadeleye atılan kadınların umudunun, cesaretinin kırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.