18 Mayıs 2024 Cumartesi

İstifa yalanı

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist katliam faili Onur Gencer, gözaltına alındığı ilk anda ve gözaltında verdiği ifadede sağlık memuru olduğunu fakat istifa ettiğini söyledi. İzmir Valiliği'nden de hızla bir açıklama yapılarak, Gencer'in istifa ettiği iddia edildi. Fakat bu açıklamaları, Gencer ile birlikte çalışan sağlıkçılar ve Sağlık Bakanlığı'nın 14 Nisan 2021 tarihinde yayınladığı genelge yalanladı. Bakanlık genelgesi sağlıkçıların istifasını yasaklıyor.

Faşist katil Onur Gencer, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik katliam saldırısının ardından sağlık memuru olduğunu fakat istifa ettiğini söyledi. Ağız birliği edilmişcesine İzmir Valiliği de hızla "İstifa etti" açıklaması yaptı. Gencer'in çalıştığı İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlıkçılar, bu iki açıklamayı da yalanladı.

İSTİFA YASAK
Faşist katilin istifa etmesi de zaten mümkün değil. 2020 yılında ilan edilen pandemi sonrası Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının istifalarını yasakladı. 2020 yılı Haziran ayında kısa bir dönem istifa hakkı tanınırken, sonra bu yeniden sağlıkçıların elinden alındı. En son 14 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmelikte de sağlık çalışanlarının istifası yasaklanıyor.

Onur Gencer'in Nisan ayında istifa ettiği yalanı ve Valiliğin bu yalanın arkasına saklanması, faşist katilin devletle ilişkisinin üzerini örtmeye yönelik.

HASTANE ÇALIŞANLARI: İSTİFA ETMEDİ
Halk TV'ye konuşan ve adını açıklamak istemeyen Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde çalışan bir sağlıkçı da, Onur Gencer'in istifa etmediğini açıkladı.

Onur Gencer'in hastane acilinde acil tıp teknisyeni olarak çalıştığı öğrenilirken, hastanedeki sağlıkçılar, Gencer'in iki aydır işe gitmediğini, sürekli rapor aldığını anlattı, istifa etmediği bilgisini paylaştı.

SURİYE'DE ASKERİ KAMUFLAJ VE SİLAHLI 'DEVLET MEMURU'
Onur Gencer'in 2020 yılı başında Suriye'de bulunduğu, Minbic ve Halep'ten çekildiği fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaştığı ve buna rağmen devlet memurluğuna devam ettiği anlaşılıyor.

Suriye'ye görevli gittiği iddia edilen bir sağlıkçının TSK envanterindeki silahlarla ve askeri kamuflaj kıyafetleri ile çekilmiş fotoları bölgeye sağlıkçı olarak değil, çete eğitimi almak için gittiğini gösteriyor.

Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlıkçıların dikkat çektiği önemli bir bilgi de Gencer'in ekonomik kaygısı olmadığı şeklinde.